„Slavkov je taková moje srdeční záležitost, proto jsem vystoupení na tomhle festivalu neodmítla, ačkoliv všechny ostatní festivaly ano,“ přiznala Hegerová. Ještě před rokem byla přitom jednou z největších hvězd hned několika festivalů.

„Už to zdravotně nezvládám. Na pódium musím chodit s berlí, ničí mě i dojíždění autem na velké vzdálenosti. Proto jsem se rozhodla vystupovat už jen v domovském divadle Kalich,“ dodala Hegerová. Její možná poslední festivalové vystoupení ve Slavkově ale proběhlo ve velkém stylu.

Fotogalerie
4 fotografie

A to i přes to, že se zpěvačka několikrát ztratila v textu. Jako velká šoumenka totiž dokázala tenhle nedostatek změnit ve svou přednost. „Jak je ten text dál? Už jsem stará ženská, tak mi koukejte někdo z vás mladších poradit,“ se smíchem se obrátila na mladé publikum, které jí následně nadšeně předzpívávalo.

Po celou dobu se musela opírat o svou berli, bez které už neudělá ani krok. Zdravotní problémy jsou její velkým trápením posledních let. Lékaři dokonce vyřkli zlou diagnózu, podle které by legendární šansoniérka mohla skončit na vozíku.

Ona ale prokazuje pověst velké bojovnice, která se s osudem jen tak smířit nehodlá. „Teď mne čeká operace, tak mi držte palce, ať to všechno dobře dopadne. Pokud ano, tak bych se dokonce mohla zbavit i té své berličky, která je nyní bohužel mojí nejlepší kamarádkou,“ smutně přiznala Hegerová.

Ta si přitom ještě před pár lety plánovala klidné stáří, kdy bude vystupovat minimálně. Jenže před třemi lety jí vyhořel byt kousek od staroměstského náměstí a jeho rekonstrukce sebrala šansoniérce kompletní úspory. „Už jsem si myslela, že budu jen chodit po restauracích a jíst dobrá jídla. Jenže ten požár všechno změnil a já musím dál hrát, abych se uživila,“ posteskla si před časem zpěvačka.