„Zdraví mi už úplně přestalo sloužit. Jsem odkázán na lékaře a na syna,“ pokračoval Poloczek, který zazářil i v seriálech Život na zámku, Hospoda nebo Ulice. „Je mi tak mizerně, že jsem sekl i s divadlem. A nevím, jestli se tam ještě někdy vrátím,“ svěřil se herec, který je v angažmá Národního divadla.

Bronislava Poloczeka (69) život už doslova otravuje. Nemůže si jít sám ani nakoupit, ani se projít po parku. Kvůli stále zhoršujícímu se zraku se bojí přejít i ulici. A když musí k lékaři, prosí o doprovod syna Michela.

Protože herec nezvedal týdny telefony, Blesk se za ním vydal domů. Poloczek se ke dveřím doslova došoural. „Právě jsem se vrátil od doktora. Téměř nevidím a nevím, jestli to někdy bude lepší,“ postěžoval si a poděkoval za láhev šampaňského.

Byl celý pohublý a motala se mu hlava. „Tohle už není život. Nejdřív srdce, potom mrtvice a teď oči. Poté mozkové příhodě mi to špatně mluví a pořád se motám,“ stěžovala si hvězda Černých baronů.

Poloczek si s Bleskem povídal ve dveřích svého bytu. „Nezlobte se, nemám vůbec sílu na návštěvy.“
Autor: Blesk - Ladislav Křivan

Poloczek si s Bleskem povídal ve dveřích svého bytu. „Nezlobte se, nemám vůbec sílu na návštěvy.“

Přitom to není tak dávno, co byl soběstačný ve všech směrech. Dokonce se sám 'odšoféroval' i na chalupu v Českém ráji, nedaleko Jiřiny Bohdalové. „Kde jsou ty časy, když jsem zašel za Jiřinou a poseděl na zahradě,“ povzdychl si a dodal: „Teď jsem naprosto závislý na synovi. Je hodnej. Je u mě téměř denně,“ vysvětloval herec, který žije v pražském bytě úplně sám.

Nejvíc ovšem Poloczeka rmoutí právě ta jeho milovaná chalupa. „Nebyl jsem na ní už rok. Zdraví mi to nedovolilo a teď k tomu přibyly ještě ty problémy s očima. Jsem na tom opravdu moc mizerně.“