Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pes – hrdina z 11. září: Má pět klonů!

Hrdina 11.9. má pět klonů
Hrdina 11.9. má pět klonů  (Autor: ČTK/AP)
Autor: INT, so - 
19. června 2009
05:00

Slavný záchranářský pes Trakr, který pomohl vyhledávat zasypané lidi v rozvalinách po atentátu na Světové obchodní středisko v New Yorku 11. září, byl klonován. Jeho geny získalo pět nádherných štěňátek.

Patřil k největším hrdinům z řad zvířecí říše a za svou oddanost a odvahu byl po zásluze odměněn. Německý ovčák žil se svým majitelem v Los Angeles a letos v dubnu zemřel ve věku 15 let. Majitel Trakra James Symington pak vyhrál konkurz, jenž majitelům nabízel možnost pořídit si zdarma »repliku« jejich oblíbeného zvířete. Operaci provedla kalifornská firma BioArts ve spolupráci s Jihokorejci. Trekr se svým páníčkem byli mezi prvními záchranáři, kteří na místo atentátu 11. září dorazili. Byli to právě oni, kdo přesně určili místo, kde byli pod devět metrů vysokou hromadou trosek zasypáni poslední lidé, kteří tragédii přežili.

Hrdina 11.9. má pět klonů Hrdina 11.9. má pět klonů | ČTK/AP

inflame ( 19. června 2009 09:06 )

krásný příběh, škoda že se jedná o největší kachnu posledních let. Kdyby si totiž nějaký novinář dal tu práci a tyto informace si ověřil přímo u zdroje, tak by nepokračoval v šíření. Pokud by to byli klony, tak jsou všechna štěňata úplně stejná, což pokud mě zrak neklame, nejsou. Vlastně on si někdo tu práci dal, v Psích kusech vyšel o tomto hrdinovi článek. Autor si dal tu práci a zavolal do USA a zjišťoval a zjišťoval a zjistil.

Zobrazit celou diskusi