Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Příbuzné oběti zprošťující verdikt zdrtil

Autor: Jana Ulrichová - 
18. června 2009
14:52

Tragická nehoda ze září 2007 u Prackovic na Litoměřicku, při níž zemřela mladá dívka (†18), nemá viníka. Antonína I. (55) z Prahy, který ji podle státního zástupce svým nebezpečným předjížděním zavinil, totiž ve čtvrtek litoměřický soud zprostil obžaloby.

Nehoda se stala na frekventované silnici z Lovosic do Ústí nad Labem. Antonín I. jedoucí od Lovosic předjížděl, stihl se ale zařadit zpět do svého pruhu: Protijedoucí řidička (21) Renaltu Twingo na to zareagovala prudkým brzděním, což se jí a především její spolujezdkyni stalo osudným. Twingo, ač prošlo autorizovaným servisem i STK, bylo v dezolátní stavu. Naprosto špatný byl hlavně brzdový systém. Šlo proto do smyku a vjelo do protisměru, kde se střetlo Mitshubishi Pajero, které řidil Antonín I. Terénní vůz pak spadl ze stráně a shořel. Antonín I. a jeho přítelkyni vytáhli ostatní řidiči ven. Řidička twinga utrpěla těžká zranění, její kamarádka na místě zemřela.

"Hlavní příčinou nehody byl špatný stav twinga. Obžalovaný předjíždění dokončil. Ke střetu došlo v jeho jízdním pruhu," odůvodnil zprošťující verdikt soudce Josef Knotek. Vycházel hlavně ze závěrů znalců, kteří uvedli, že být twingo v pořádku, zůstalo by při brzdění ve svém pruhu a oba vozy by se minuly.

Rozsudek zklamal příbuzné mrtvé dívky. "Rozhodně měl být uložen trest. Možná i řidičce twinga," řekl přítel mrtvé dívky Marcel Švehlík. Zcela zlomená odcházela od soudu maminka oběti. "Nechápu to, je to katastrofa," kroutila nevěřícně hlavou. Rozsudek není pravomocný. Státní zástupce Jan Poláček je přesvědčen, že Antonín I. vytvořil řidičce twinga překážku. Na místě se proto odvolal.

vinnetouvi ( 18. června 2009 23:26 )

Demente, zavři zobák, zastávat se sprostýho vraha se může jenom anetický psychopat, kterému krom citu chybí inteligece. Zemřela 18 letá slečna, která měla život před sebou, a štěstí celé její rodiny vyhaslo kvůli tlustop.rdovi, bezohlednýmu a srabskýmu, který podmaže soud místo nesení následků nebo odškodnění rodiny. Zavři radši hubu.

vinnetouvi ( 18. června 2009 23:22 )

Hele, primitive, nikomu nendávej, jsi taky zaplacenej od toho nabubřelýho sprostýho pupkáče a vraha, co?!? pevně věříme, že dostane spravedlivý trest, nebo si ho najdou příbuzní oběti, kterou zabil. Těpic, blbe!

gogo ( 18. června 2009 22:02 )

donutil protijedoucího řidiče k prudkému brzdění a k jeho následné havarii, tak zde snad není o čem diskutovat !!

gogo ( 18. června 2009 19:34 )

Zda se tak stalo v tomto případě či ne, je těžké posoudit, ale že se u nás již koupilo soudců musí vidět každý, kdo jen trochu sleduje kauzy větších ryb. Na př. Čunek, Pitro, Krejčíř atd ....

jaja28365 ( 18. června 2009 17:03 )

jo, kdyby nebrzdila, tak on by se nestihl zařadit, nehoda by se stala v jejím jízdním pruhu a viní by byl jasný. na druhou stranu s vrakem neměla jezdit.

Zobrazit celou diskusi