Pomyslný žebříček zřejmě vede syn herečky Ani Geislerové, která pro svého potomka zvolila dokonce dvě netradiční jména – a sice Bruno Fidelius. „Myslím, že syn jednou ocení originalitu svých rodičů,“ komentovala prazvláštní výběr jména samotná herečka.

Fotogalerie
6 fotografií

Brunovi by na paty zřejmě šlapal potomek syna zesnulého skladatele Karla Svobody Petra. Ten totiž původně plánoval svého prvorozeného chlapce pojmenovat Ludwig Amadeus. „Beethoven a Mozart jsou moji oblíbení skladatelé, takže jsem si jména půjčil u nich,“ vysvětloval Svoboda své pohnutky médiím, když se mu chlapec narodil. Nakonec se ale ukázalo, že si Svoboda dělal z novinářů legraci, protože ve skutečnosti se jeho potomek jmenuje Ferdinand.

Jako hodně drsný vtip se ovšem jevilo i jméno poslední dcery herečky Veroniky Žilkové. Křestní jméno Kordula totiž rozhodně nepatří mezi ty tradiční. „Je to staročeské jméno, které se nám ale velmi líbilo,“ říká Žilková.

To fotbalista Tomáš Řepka i při výběru svého následovníka prokázal, že je velký svéráz. Místo aby kluka pojmenoval jednoduše po sobě Tomáš, rozhodl se mu do rodného listu vložit jméno Tomasso. „Je to italská verze jména Tomáš. Chtěli jsme tím dát najevo, že si Itálie velmi vážíme,“ vysvětlil posléze řízný obránce.

První syn brankáře Petra Čecha Damián se svým jménem vzbouzí poněkud jiné asociace než slunnou Itálii. Podobně se totiž jmenovala hlavní postava v nejslavnějším světovém hororu Vymítač ďábla. „Petrovi k synovi moc gratuluju, jen doufám, že z Damiána nevyroste Antikrist,“ vtipkoval na internetu jeden ze čtenářů pod nickem lobo.

České hvězdy se u svých dětí tedy očividně také snaží, ale na kreativitu svých zahraničních kolegů zatím pořád ještě ztrácejí. Tam zcela jasně vede zpěvák Bob Geldof a jeho dcera Peaches Honeyblossom, což v překladu znamená medový květ broskvoně.

Další netradiční jména dětí českých celebrit:

Emily Janečková – dcera Františka Janečka a Terezy Mátlové

Nelly Sofie Gottová – dcera Karla Gotta

Valentýna Vojtková – dcera Pepy Vojtka a Sabiny Laurinové

Darien Amanat – syn Heleny Houdové

Jasmína Adamcová – dcera Jany a Jiřího Adamcových