Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Od lidovců odešlo na Brněnsku 44 členů. Za Kalouskem?

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek  (Autor: Jindřich Mynařík)
Autor: pes, ČTK - 
16. června 2009
14:39

KDU-ČSL opustilo na Brněnsku 44 členů. Novinářům to řekl končící manažer lidovecké organizace Brno-venkov Petr Štědronský, který odchází do nové strany Miroslava Kalouska a Karla Schwarzenbergra TOP 09.

Podle něj většina bývalých lidovců nejspíš do TOP 09 zamíří. Krajské vedení přiznává, že situace na Brně-venkov je vážná. Příští týden se proto s předsedy všech 81 místních sdružení chce sejít předseda Cyril Svoboda, řekl novinářům jihomoravský tajemník strany Pavel Hořava.

Podle Hořavy může být část členů v nynější situaci dezorientovaná. "Setkání organizujeme, aby předsedové mohli se Svobodou diskutovat a bavit se s ním o dalším směřování KDU-ČSL," řekl. Podle něj bude chtít Svoboda vyvrátit tvrzení odpadlíků KDU-ČSL, že strana směřuje doleva. "Není to pravda, zůstáváme na zlatém středu," řekl Hořava.

Podle Štědronského opustí KDU-ČSL na Brněnsku víc než 50 lidí. Krajské vedení KDU-ČSL čísla nepopírá, podle Hořavy však kolem počtu odcházejících členů panují zmatky. Oficiální a platné odhlášky zatím viděl od dvou členů. Lidovecké vedení připouští, že situace na Brně-venkov je nepříjemná, protože neodcházejí řadoví členové. Členskou základnu na Brněnsku to však prý nepoloží, má přes 1800 členů.

K odchodům straníků se v pondělí v Brně vyjadřoval i předseda Svoboda. Odchody bývalých lidovců označil za zradu a řekl, že je politicky i morálně nepřijatelné, aby si zároveň nechali své funkce na radnicích a v parlamentu, které jako lidovci získali. KDU-ČSL je však prý vyzývat ke složení funkcí nebude, nechce být aktivistická, řekl.

jirka2 ( 16. června 2009 17:01 )

Já osobně bych program, který představil pan Svoboda jako středový rozhodně necharakterizoval.

jirka2 ( 16. června 2009 16:57 )

Tak nevím, zda-li "hani" dělá legraci nebo opravdu neumí česky. Ale je to skutečně děs.

gevi ( 16. června 2009 16:27 )

Co je to za podivný jazyk? V něm se píše prič, etyckych, Kalousek jsou bandito, najivne atd. A že nás ten bandito s usmev v oblycej chladnokrevně zabije, to se mi zdá přehnané.

hani ( 16. června 2009 15:23 )

Ano, za Kalouskem jdou stejne mafiane a zabijaky jako on. Strana vericich pro ni jsou jako zastena. Nic jineho. Dobre ze jdou pric! A ne budou spinit verici lide. Kalousek jsou bandito, zabijak - slusne lide od nej jak vic DAL. Buh nejsou, jsou system etyckych hodnot. Ten bandito v oblycej smat se a pozadi chladnokrevne zabije. Vera pro najivne pitomce. A pro zvedave lide genetycke eleksiry-zbran, loupez a okradeni statu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa