Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pracovní morálka poslanců: Když nechceme, do práce nejdeme!

Pracovní morálka českých poslanců.
Pracovní morálka českých poslanců.  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: Eva Hofrichterová - 
15. června 2009
05:00

Co by šéf firmy udělal, kdyby mu do práce chodila jen polovina zaměstnanců? Nejspíš by ty 'pracanty' vyhodil. A právě taková pracovní morálka teď panuje v Poslanecké sněmovně. Blesk v uplynulém týdnu sledoval docházku poslanců a nestačil se divit.

Jak to ve sněmovně vypadalo? Lavice byly poloprázdné už od úterka, kdy začala schůze.

Celotýdenní mizerné pracovní morálce pak poslanci nasadili korunu v pátek. Hrstka těch, kteří do práce vůbec přišli, schůzování ukončila už krátce před druhou hodinou odpolední.

Pracovní morálka českých poslanců. Pracovní morálka českých poslanců. | Zbyněk Pecák

Rozdíly v pracovitosti panovaly i napříč partajemi. Zatímco disciplinovaní komunisté byli nejpilnější, zelení dopadli přesně naopak. Po prohraných eurovolbách zřejmě nabyli pocitu, že už jim ve sněmovně běží výpovědní lhůta. „Já vás poprosím, abyste zkusili počkat, třeba přijdou ještě ti čtyři poslanci a budeme moci hlasovat,“ žádala dokonce kolegy na středeční schůzi Kateřina Konečná (KSČM).

Na současné flákání od července navážou sněmovní prázdniny. Pro poslance neplatí žádný zákoník práce, a pokud mimořádně neschůzují, je na nich, jak léto tráví. Správně by ho poslanec měl využít pro práci v regionu, sněmovna to ale nenařizuje. Na plat i s náhradami, který činí 95 784 Kč měsíčně, ale samozřejmě mají plný nárok.

Pracovní morálka poslanců Pracovní morálka poslanců | Blesk

ma-o ( 15. června 2009 15:54 )

A hloupá voličská ovce jim to zase umožní. Proč se namáhat a přemýšlet, když stereotyp je lehčí.

ondatra ( 15. června 2009 12:40 )

Tak to přece politici rádi říkají. Pokud tedy poslanci nepracují, ať jsou vyhozeni a přestane se jim vyplácet plat, tak jak je to všude jinde.

warumfernet ( 15. června 2009 12:07 )

Zřejmě také proto, nám skopčáci neřeknou jinak než "bílí cikáni".

jockey ( 15. června 2009 09:15 )

Královské platy -a pracovní morálka jak chánovští cikáni..!!! No jo, co byste chtěli, když si o platech a všech ostatních výhodách rozhodují sami..

bomel ( 15. června 2009 08:01 )

ve Sněmovně jsou přítomni, baví se nahlas, hlučí a předsedající je musí stále napomínat a žádat o klid, jako malé haranty ve škole. Sledují své notebooky, čtou si a pak nevědí, o čem se hlasuje, nebo prostě při hlasování jsou v jídelně, na WC a pod. Jsem toho svědkem při častých návštěvách na galerii hostů v Poslanecké sněmovně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa