Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Fakír (13): Nevěděl jsem, co s rukama

V této pozici vydržel mladý fakír David Matějů (13) přes osm minut
V této pozici vydržel mladý fakír David Matějů (13) přes osm minut  (Autor: David Malík)
Autor: čad - 
14. června 2009
06:27

Nejeden zkušený fakír by mohl závidět školákovi Davidu Matějů (13) z Černovic na Táborsku. Žák sedmé třídy dokáže s rukama neuvěřitelné kousky. Umí spojit prsty pod bradou tak, že je omotá zezadu okolo hlavy a v této pozici setrvá přes osm minut!

David na pelhřimovském Festivalu rekordů a kuriozit udivoval stovky přihlížejících. „Jednou večer před spaním jsem nevěděl, co s rukama, a tohle z toho vzešlo,“ pochlubil se Blesku mladý rekordman.

Foto:  David Malík


Necvičí přitom žádnou zvláštní gymnastiku. „Hraju fotbal, florbal a rybařím, nic víc. Na táboře mě poslali za panem Markem, který nám tam vyprávěl o rekordech, abych mu ukázal, co umím. Hned mě pozval do Pelhřimova na festival,“ vzpomíná David.

„Když jsem viděl, jak dokáže zkroutit ruce, byl jsem v šoku,“ potvrdil Mirek Marek, který je hlavním organizátorem festivalu. „Ono to vůbec nebolí, ještě jsem po tom všem zamával publiku,“ pochlubil se školák.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

danysek123 ( 16. června 2009 21:53 )

Je to opravdu neuvěřitelnéé ... Co ta mládež dneska nevymyslí Až se mi z toho přetočili panenky ....Opravdu člověku zůstává rozum stát co se v tom světě neděje... ..S pozdravem..DoGa

Zobrazit celou diskusi