Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Členové Berdychova gangu si v motácích domlouvali výpovědi

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
13. června 2009
20:45

Členové takzvaného Berdychova gangu odsouzení za vydírání a loupeže prý mohli ovlivňovat vyšetřování. Uvedla to v sobotu televize Nova, podle níž to vyplývá z motáků, které má k dispozici.

 

Je z nich údajně zřejmé, že někteří obvinění se mezi sebou v motácích domlouvali na svých výpovědích. V dopisech se prý píše i o znevěrohodňování některých svědků a o tom, v jakých celách tito svědci pobývají. Kauzou se podle Novy zabývá policie. Motáky mohly putovat prostřednictvím dozorců nebo okny, uvedla televize.

Podle Novy vyšlo také najevo, že někteří obvinění z Berdychova gangu byli kvůli chybě dozorců umístěni na stejné oddělení vazební věznice, a mohli se tak domlouvat na výpovědích před soudem.

Případ Berdychova gangu je označován za ojedinělý, protože se v něm zločinci spojili s elitními detektivy, kteří měli být jejich protivníky. Vyšetřovatelé jim připisují loupeže, únosy a brutální vydírání podnikatelů a také přepadání kamionů. Kriminalistům se podařilo Berdychův gang odhalit v roce 2004. V procesech proti jeho členům padlo už několik rozsudků.

gogo ( 13. června 2009 21:32 )

V tomto státě vítězí korupce na všech frontách.... Za peníze si můžete koupit koho chcete. Policajta, soudce, státního zástupce, politika či nájemného vraha. Jde jen o sumu peněz .... A spravedlnost ? Ta již není slepá. Ta již není....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání