Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

14. červen 1989: Hraběti ulétl sup

Sup hnědý
Sup hnědý  (Autor: wikipedia.org)
Autor: ČTK, rum - 
14. června 2009
05:00

Před dvaceti lety přilétl na naše území sup. Pták v našich končinách nevídaný se objevil v Suleticích na Ústecku a místní docela vyděsil.

„Na nohou měl obrovský dravec řemínky a označení. Po odchytu byl převezen do ústecké zoo a zjistilo se, že se jedná o supa hnědého, který patří hraběti Johanu Hoysovi z Dolních Rakous,“ informovala přesně před dvaceti lety ČTK.

Hrabě sám nevážil cestu do socialistického státu, poslal svého dvorního sokolníka. Podle něj dravec ulétl společně se samicí před 15 dny z hradu Rosenburg při předváděcím letu a kvůli špatnému počasí ztratil orientaci. Supice dolétla na jižní Moravu, kde byla také odchycena. „Při přebírání supa mistr sokolník vyjádřil velkou spokojenost s přístupem, s jakým se v Československu setkal,“ neopomněla pochválit agentura.

No, do socialistického Československa chtěli emigrovat holt jen supi...

kukuku ( 14. června 2009 09:20 )

Souhlas. Navíc omezený intelekt autora článku dokládá to, že a) Supice dolétla na jižní Moravu, kde byla také odchycena b) Nevídaný pták se pak záhadně objevil v Suleticích na Ústecku (opravdu je to Ústí nad Labem). Doba se změnila jenom v tom, že dřív bylo úkolem sdělovacích prostředků plivat na Masaryka, teď na ČSSR.

gogo ( 14. června 2009 06:59 )

redaktůrek své povinnosti učinil zadost a mladí čtenáři si konečně mohou o této strašné době udělat dokonalou představu... Jen supi chtěli sem emigrovat ... Svatá prostoto ... Každá doba, každý politický systém má své plusy a své mínusy. I doba před rokem 1989. Jsem zvědavý, zda se někdy najde jeden jediný odvážný a poctivý novinář, který se odváží alespoň o něčem napsat, že "toto" bylo před rokem 1989 nesrovnatelně lepší, poctivější, bezpečnější, upřimnější, rozumnější než je tomu nyní ? Obávám se že se nenajde. Tato doba nemá své hrdiny. Jen napomádované celebrity.....

Zobrazit celou diskusi