Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Devět lidí bylo zraněno při požáru chaty

Autor: ČTK, oj - 
13. června 2009
09:25

Devět zraněných má na svědomí ranní požár rekreační chaty v Rovensku pod Troskami. Dva z nich byli v kritickém stavu letecky transportováni do nemocnice. Na budově způsobil živel škodu 1,1 milionu korun, jeho příčina je zatím neznámá.

Chata byla po příjezdu hasičů v plemenech a uvnitř hořelo vnitřní schodiště. "První tři lidi jsme mohli vyprostit a evakuovat normální cestou, ostatní jsme dostali ven přes střechu," řekl operační důstojník Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Karel Vaníček.

Zraněných je osm lidí, kteří v chatě byli, a jeden hasič. Ten se nedýchal kouřových zplodin a záchranáři ho ošetřili na místě. Podle mluvčí záchranářů Kristýny Fejfarové zasahoval na místě i vrtulník. Oběti požáru jsou v nemocnicích v Liberci, Semilech, Jičíně a Hradci Králové.

tenny ( 15. června 2009 22:47 )

Je strašný koukat na rekreační chatu v jakém je nyní stavu, když víte jak to tam vypadalo předtím...opravdu to tam vypadá strašně. 4 roky jsme na této chatě dělali správce a opravdu nas to docela vzalo. A s těmito lidmi jsme také několikrát přišli do styku. Doufám jen, že všichni budou v pořádkuco víc si přát

Zobrazit celou diskusi