Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nalezeno dalších 6 těl z havarovaného Airbusu

trosky z havarovaného Airbusu
trosky z havarovaného Airbusu  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj - 
13. června 2009
08:55

Záchranářům se v pátek podařilo v Atlantiku najít dalších šest těl obětí leteckého neštěstí Airbusu s 228 lidmi na palubě. V pátek bylo také rozhodnuto, že pátrání po obětech a troskách letadla bude pokračovat nejmíň do 25. června.

Prozatím bylo nalezeno 50 těl, z nichž 16 už bylo prohlédnuto, a vyšetřovatelé na souši dostali poprvé k dispozici k prozkoumání první z vylovených trosek. Jsou to sedadla, kyslíkové masky a lahve na vodu.

Letadlo společnosti Air France se zřítilo v noci na 1. června na cestě z Ria de Janeiro do Paříže do moře. Hledání ztěžuje horšící se počasí a počínaje pondělkem se bude každé dva dny znovu rozhodovat o tom, kdy bude pátrací akce zastavena.

Pro objasnění příčiny nehody, o níž se zatím jenom spekuluje a nejčastěji se přitom hovoří o závadě rychloměru, je rozhodující, zda se podaří najít tak zvané černé skřínky. Snaží se o to francouzská jaderná ponorka a v neděli má do oblasti dorazit také americká technika schopná skříňky lokalizovat podle signálů, které má palubní zařízení vydávat 30 dní.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání