Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Falešný Rockefeller dostal 4 roky za únos dcery

Falešný Rockefeller
Falešný Rockefeller  (Autor: wikipedia.org)
Autor: ČTK, oj - 
13. června 2009
07:29

Soud v Bostonu dnes poslal Němce, který se vydával za člena bohaté rodiny Rockefellerů, za únos své dcery na čtyři roky do vězení. Osmačtyřicetiletému Christianu Karlu Gerhartsreiterovi přitom hrozil až patnáctiletý trest.

Muž původem z Bavorska unesl svou sedmiletou dceru Reigh loni v červenci poté, co ji úřady svěřily do péče jeho bývalé ženě. Stalo se tak při první návštěvě po rozvodu, když se zbavil dohlížejícího sociálního pracovníka a s dívkou pak odjel do Baltimoru, kde je po šesti dnech objevila policie.

Gerhartsreiterův obhájce argumentoval tvrzením, že jeho klient nebyl v době činu právně způsobilý. To ale prokurátor odmítl s poukazem na to, že únos měsíce připravoval a nikdy se kvůli žádné duševní chorobě neléčil.

Gerhartsreiter odešel do USA v roce 1978, když mu bylo 17 let. Během tří desítek let za oceánem vystupoval pod různými falešnými jmény a vydával se za fyzika či miliardářského sběratele umění. Mimo jiné předstíral, že je Clark Rockefeller, člen vlivné americké podnikatelské rodiny, která vydělal jmění na ropě, což mu otevřelo dveře mezi americkou smetánku.

Jeho exmanželka Sandra Bossová u soudu vypověděla, že se o minulosti svého muže dozvěděla až po 12 letech manželství, když si v roce 2007 během rozvodové pře najala soukromého detektiva.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi