Přestože to byl Karlův souputník od 60. let. Nehodil se prostě do narozeninového scénáře! Mnozí v hale ale čekali, že Karel na Waldu zavzpomíná...

Proč to Gott neudělal? "Když jsem se tu smutnou zprávu o Waldovi dozvěděl, hned jsem volal scenáristovi Radanu Dolejšovi, zdali bychom s tím neměli na koncertě něco udělat. Říkal, že o tom popřemýšlí a ať to nechám na něm. A tak jsem nechal," svěřil Blesku Gott. "Stejně byl Walda v té O2 areně v srdci nás všech. Ten pravý hold mu my všichni vzdáme při posledním rozloučení na Žofíně," řekl Gott, který na pohřbu pronese smuteční projev.

A co na to režisér Gottovy show Jiří Adamec? "Nemyslím si, že by to do té rozjásané atmosféry zapadlo nějaké truchlení. Místo k uctění Waldemara je jinde - 18. června na Žofíně," vysvětlil Blesku.

Ani vdova po zpěvákovi Olga Matušková se necítí 'vymazáním' svého manžela z oslavného programu dotčena. "Moc ráda bych seděla místo Waldy v té první řadě, jak mi velkoryse nabízel Karel. Ale já bych mu nechtěla tu oslavu pokazit. Karlovi pogratuluji ráda osobně a ráda ho uvidím na Waldemarově pohřbu," svěřila Blesku Matušková.

Scenárista megashow Radan Dolejš přesto cítí, že Waldovi se měla věnovat vzpomínka, ale... "Bolest po Waldemarově smrti je společná nám všem. Myslím, že všichni i v té obrovské O2 areně mysleli na tu velkou ztrátu. Mapovali jsme kariéru Karla Gotta od šedesátých let. A zemřelých jen z poslední doby je víc. Například Karel Zich, Karel Hála, Karel Černoch...," zdůvodňuje Dolejš fakt, proč tvůrci nechtěli do oslavy včlenit smutek. Podle něho by bylo i technicky nemožné, aby Matušku ve slavné Silvestrovské opeře v duetu s Gottem zastoupil například Michal David. "Hudební podklady byly už dávno připraveny, nešlo je měnit," objasňuje Dolejš.