Podle informací Blesk.cz se měl Jiří Korn před koncertem pohádat s Františkem Janečkem. Ten totiž trval na tom, aby Korn zazpíval na narozeninách sám, zatímco zpěvák chtěl za každou cenu vystoupit pouze se svou pěveckou skupinou 4tet.

Fotogalerie
10 fotografií

„Je pravda, že s Jirkou Kornem jsme se nedohodli,“ potvrdil František Janeček už před koncertem skutečnost, že Korn bude v hvězdném seznamu hostů chybět. „Franta i Jirka odmítli ustoupit ze svých požadavků, takže bylo jasné, že Korn ve Vysočanech zpívat nebude. Řekl, že ho to mrzí, ale že se nedá nic dělat,“ dodává zdroj z okolí pořadatelského týmu.

To Marta Kubišová měla důvody pro svou absenci poněkud méně ušlechtilé. „V době konání Karlova narozeninového koncertu mám nějaký kšeft v Německu,“ bez okolků přiznala zpěvačka.

Její absence při tom mrzela Gott dvojnásob, protože má z minulosti ke Kubišové hodně blízký vztah a v době, kdy jí komunistický režim tvrdě perzekuoval, byl právě Gott jedním z mála jejích kolegů, který se jí před státní zvůlí zastal.

„Dokonce se proslýchalo, že Martě nakonec to vystoupení v Německu zrušili a ona stejně nedorazila. To pak zamrzí dvojnásob,“ dodal jeden z Gottových nejbližších spolupracovníků.

Z hudebních hvězd pak chyběla ještě Naďa Urbánková. Té se zdál honorář osm tisíc za vystoupení malý. „Je sama proti sobě. Nechápe, že na téhle akci nejde o kšeft, ale o to, co nejlépe popřát člověku, kterého si všichni vážíme a máme moc rádi,“ kroutil hlavou na hamižností zpěvačky Janeček.

309489:gallery:true:true

Samotný koncert se nakonec setkal i s negativními ohlasy. Proti tvůrcům večera mířily odsudky typu 'estrádnost' či tuctovost zábavy 'à la TV Nova'.

"Samozřejmě že jsme chtěli udělat pro lidi zábavu, na kterou slyší. Estrádu... Já se za to slovo nestydím. Pracovali jsme podle osvědčeného receptu. Docela bych si vsadil na vysoká čísla sledovanosti 14. července, kdy ČT bude přenos vysílat. Pak se můžeme přít o míře zájmu, kvality a sympatií," řekl Blesku spoluscenárista megakoncertu Radan Dolejš, který na scénáři pracoval půl roku.

Režisérský boss Jiří Adamec si ze sžíravých kritik nic nedělá. "To nadšení s aplausy jsem viděl na vlastní oči. Nedělám takovou show poprvé. Vždycky ale bude někdo nespokojen, to patří k profesi," sdělil včera Blesku jeden z duchovních otců hudebního narozeninového dortu pro Gotta.