Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bouřky komplikovaly dopravu a zastavovaly vlaky

Autor: ČTK, šim - 
11. června 2009
18:56

Větrná smršť, bouře a kroupy, které se ve čtvrtek přehnaly nad Českem, komplikovaly dopravu a na několika místech republiky zastavily vlaky.

U Jablonného nad Orlicí narazil nákladní vlak do stromu, provoz byl omezen i na trati Praha - České Budějovice, nikomu se nic nestalo. Hasiči vyjížděli ke spadlým stromům, které bránily provozu na silnicích. V Hanušovicích na Šumpersku byl těžce zraněn řidič auta poté, co na jeho auto spadla silná větev.



V Praze-Vršovicích vyřadil blesk z provozu zabezpečovací zařízení, takže vlaky před 18:00 jezdily na telefonické ohlášení. Na jih od Benešova kvůli padlým stromům vlaky nejezdily vůbec, obnovení provozu se očekává navečer. Stromy zastavily vlaky také na Nymbursku, Plzeňsku, Královéhradecku a v jižních Čechách. Celkem na osmi místech. Správa železnic postupně škody odstraňuje, většina tratí by měla být znovu průjezdná ve večerních hodinách.

Počasí zaměstnalo i hasiče především v Plzeňském, Královéhradeckém a Jihočeském kraji. V Plzeňském kraji vítr, prudký déšť a krupobití kácely stromy a lámaly větve, hasiči kvůli počasí evidovali desítky výjezdů. K popadaným stromům vyjížděli i královéhradečtí hasiči, na jihu Čech zasahovali hasiči kvůli bouřce na 17 místech, nejvíce práce měli na Písecku a Táborsku. V Sokolově spadl strom na parkovišti u školy na stojící auta a dvě z nich poškodil.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi