Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nouzové přistání dvou airbusů: Kvůli ohni a prasklině na skle

Airbus
Airbus  (Autor: wikipedia.org)
Autor: ČTK, šim - 
11. června 2009
07:25

Letecké společnosti ve čtvrtek oznámily nouzová přistání dvou airbusů. Letoun ruského Aeroflotu musel přistát v Novosibirsku kvůli prasklině na předním skle, v kokpitu letounu australské společnosti vypukl požár.

Airbus A320 společnosti Aeroflot, který letěl na lince Irkutsk-Moskva, nouzově přistál v Novosibirsku kvůli prasklině, která se objevila na předním skle. Letoun bezpečně dosedl na zem, nikdo nebyl zraněn. Žádné další podrobnosti agentura nesdělila.

Letoun australské společnosti Jetstar na lince z Japonska do Austrálie musel ve čtvrtek nouzově přistát na ostrově Guam v Tichomoří. Nikomu ze 190 cestujících a 13 členů posádky se nic nestalo. Příčinou nouzového manévru byl menší oheň v kokpitu.

Airbus 330-200 byl asi ve čtvrté hodině letu z Ósaky na australské Zlaté pobřeží, když si piloti všimli malého plamenu a kouře v kokpitu kousek od okna. Jeden z pilotů pomocí hasicího přístroje oheň zlikvidoval, než se mohl rozšířit do kabiny cestujících.

Stroj pak přistál bez problémů na mezinárodním letišti v Guamu. Cestující mají ještě dnes jiným letounem pokračovat do Austrálie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi