Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lesy jsou plné hřibů! Najdete jich klidně 100!

Autor: hra - 
11. června 2009
05:00

Hub roste překvapivě spousta… Střídání deště a slunce sezonu totiž výrazně urychlilo. A v lese tak během procházky najdete klidně i stovku hřibů!

I když minulý týden v lesích hub kvůli ranním teplotám blížícím se nule trochu ubylo, teď je všechno jinak! Důkazem je i Václav Hejlek (63). V lesích nedaleko Strakonic našel přes sto hřibů dubových. „Houby už rostou asi tři týdny, ale vždy mi stačil jeden větší košík. Tentokrát jsem si na hřiby toho musel vzít víc,“ poznamenal Václav Hejlek. Houby sbírá už přes padesát let a svá oblíbená místa tají.

Tvrdí, že na své si letos přijdou všichni, kteří holdují houbaření. „Prošel jsem pár remízků a tohle je výsledek. Ve srovnání s loňskem bude letos díky velkému množství vláhy mnohem více hub. Jen nesmí přijít sucho,“ řekl vášnivý houbař.


Posílejte nám vaše fotky!
Podělte se s ostatními o snímky vašeho houbařského úlovku! Povedlo se vám najít nejvíc hub, největší hřib? Pošlete nám  fotku! Ale pozor, fotografie musí být současné. Nezapomeňte mít s sebou aktuální vydání deníku Blesk jako důkaz…Vaše fotky (nebo videa) posílejte na adresu online@blesk.cz nebo tip@blesk.cz. Do mailu uveďte své jméno, krátký popis situace či osob na fotce a spojení na vás! Nejlepší snímek odměníme sadou DVD!

milena72 ( 11. června 2009 14:15 )

Tak to teda nevím, já ještě letos moc nenašla. Jest-li to taky nebude tím, že jsem na neschopence a tudíž se jen válím v peřinách se zápalem plic.

katulka ( 11. června 2009 10:14 )

nevím, kde ten pán na ty hřiby chodí, ale já jsem nenašla ani jeden...

Zobrazit celou diskusi