Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

11. červen 1989: Uličníci z Národní třídy

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: VP, rum - 
11. června 2009
07:15

Srandy, která by nabourala jinak šedivé a nudné dny a hlavně se dělala veřejně, bylo jako šafránu. Takové povyražení totiž zavánělo narušováním veřejného pořádku, takže když už se nějaký vtípek povedl, psaly o něm i noviny.

„Past hezkým slečnám přichystali rozpustilí hoši na rohu Národní třídy a ulice 28. října v Praze. S výkřikem »zase jedna« se před rychle kráčející dívky snesl z výšky prvního patra modrý kousek čistého hadru uvázaného na dlouhé niti. Leknutí bylo povelem k hurónskému smíchu nejen těch čtrnáctiletých, ale i dospělých odpočívajících na blízkých lavičkách. Zábava to byla neškodná a v anonymitě velkoměsta příjemně uličnická,“ psala před dvaceti lety Večerní Praha (VP). O tom, zda to i slečny viděly jako povedenou taškařici, už ale Večerka neinformuje...

Ani ne za půl roku budou studenti na stejném místě provádět také »lumpárny«, ale to už je tisk alespoň v prvních dnech označí za živly, které podvrací socialistický stát.


Zítra čtěte: Invalida zabil výčepního

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

djaba ( 11. června 2009 21:14 )

Někdy v osmdesátých létech byl v,, Mladém světě" rozhovor s jedním známým cizím hercem .Ten na otázku , jak se mu líbí v československu lidé, řekl , že mu připadají všichni hrozně smutní , takoví šedí a zamyšlení .Řekl , že ulice jsou sice plné lidí , ale prázdné bez života .

gogo ( 11. června 2009 11:00 )

dnes je spousty úžasné super mega legrace kam se jen podíváte.... A komu nedochází že by se měl zasmát, tak od toho jsou zde pomocné smíchy v seriálech, roztleskávači atd. Holt je dnes spousty báječné legrace. Dříve byl tak akorát humor Voskovce, Wericha, Horníčka, Holzmana, Sováka, Grossmana, Šimka, Lasicy, Satinského, Štuchala, Bedřicha Zelenky, Štercla atd ... A ten za moc nestál, protože se u něho muselo i myslet. A myšlení jak známo bolí ....

Zobrazit celou diskusi