Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jeanette Rivera: Jsem Krokodýl Dundee v sukních

Autor: INT, vk - 
11. června 2009
05:00

Zkrotit aligátora si žádá notnou dávku kuráže. A ta Jeanette Riveře z Floridy rozhodně nechybí. Na první pohled křehká dívka vyrůstala na aligátoří farmě. Nebojí se vlézt aligátorům do výběhu. A co víc, klidně si jednoho z nich i osedlá!

Setkání tváří tvář s těmito obřími tvory by většinu lidí vyděsilo k smrti. Ne však tuto dívku, která se beze strachu vydává za aligátory do výběhu dobrovolně a tam je dokonce krotí. Zvířata tak pod jejím vedením zvládají lecjaké kousky.

Nejprve se s těmito plazy přivítá, pohladí po kůži, nakrmí je. A pak už může drezura začít! Jednomu z nich rozevře Jeanette čelist, nenechává se odradit ostrými zuby tohoto schopného lovce, a dává mu hlavu do tlamy. Za odměnu ho pak podrbe a vzápětí mu už usedá na hřbet a osedlává si ho. S aligátory to ani nehne. Na svoji lidskou kamarádku si už zvykli.

Svým příběhem připomíná Jeanette filmového hrdinu Krokodýla Dundeeho, svérázného australského lovce žijícího v buši, který přežil napadení velkého krokodýla. Jeanette je ale přesvědčená, že jí by aligátoři nikdy neublížili. I tak ale zdůrazňuje, že opatrnost je samozřejmě na místě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi