Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Mladík (†17) se oběsil na stavbě kostela!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Slávka Červená - 
9. června 2009
01:05

Velice neobvyklé místo odchodu z tohoto světa si ve Starém Městě zvolil mladík (†17). Oběsil se v nově budovaném chrámu sv. Ducha! Mezi věřícími tato sebevražda vzbudila značný rozruch.

„Cizí zavinění nebylo prokázáno, případ řešíme jako sebevraždu. Protože se jedná o rodinnou tragédii, více sdělovat nebudeme,“ řekl mluvčí policie Aleš Mergental.

Chlapec přelezl plot u staveniště a poté vylezl do střední části stavby. Tam se ve výšce šesti metrů oběsil. Jeho tělo museli sundat horolezci. V kapse měl údajně dopis na rozloučenou, psal, že ho nebaví život.

„Co ho to jen napadlo. V sobotu byli na stavbě ještě dělníci. Musel se tedy pověsit v noci. Ráno v neděli ho tam lidé spatřili,“ řekl jeden z místních. Ve Starém Městě je hodně věřících a ty událost šokovala. „Proč to udělal zrovna tam,“ byla ale většinou jejich hlavní starost.

Opravdu nezvykle reagoval na smrt mladíka také Petr Gatnar, sekretář arcibiskupa olomouckého. „Je to velké neštěstí, ale na poslání budoucího chrámu to nemá vliv. Je to stále jen stavba, která nebyla dosud zasvěcena Bohu. Nelze hovořit o nějakém znesvěcení.“ Opravdu je v tomto případě nejdůležitější, že stavba chrámu nebyla znesvěcena.

kecalistka ( 9. června 2009 10:09 )

To snad ani nikoho nepřekvapuje, že se pánbíčkáři starají jenom o sebe. V pekle bude narváno .

Zobrazit celou diskusi