Zdeněk Barták se připojil k Michalu Davidovi a zastupuje ho i stejný právník. „Před lety jsme uzavřeli stejnou smlouvu, která je podle právníka Martina Janouška neplatná. Nepřeji si, aby byly moje skladby v Dětech ráje použity,“ řekl Blesku Barták. Ten podle svých slov o projektu tři a půl roku žádným způsobem nekomunikoval.

„To, že je v plánu vzkřísit mrtvolu Dětí ráje, jsem se dozvěděl až z tisku. A to už teď mají probíhat konkurzy, to jsem opravdu zvědavý, jak s tím chtějí naložit,“ rozhořčil se skladatel.

Nebyl prý ani v kontaktu s producenty Michalem Bělouškem a Viktorem Mrázem, kteří od Janečka převzali licenci. „Nikdy jsme se nesešli. Samozřejmě je ze showbyznysu znám, ale nikdy jsem s nimi o žádném projektu nejednal. Ani si nevzpomínám, kdy jsem je viděl naposledy. Může to být šest nebo sedm let.

Od té doby jsme se možná míjeli na nějaké párty, ale obchodní věci jsem s nimi rozhodně neřešil,“ upřesnil Barták. Jeho skladby by měly naopak zaznít v muzikálu Je třeba zabít Davida v produkci Oldřicha Lichtenberga, u kterého připravuje i svůj nový autorský muzikál Baron Prášil.