Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Divočák zahnal houbařku na strom, byla tam hodinu!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ZS Pasíčka)
Autor: ČTK, jos - 
8. června 2009
14:44

Myslivci nabádají houbaře a výletníky, aby si v lesích Libereckého kraje dávali velký pozor na divoká prasata. Houbařka, která prožila hodinu hrůzy, o tom ví své!

O víkendu zahnala bachyně na Bukové hoře u podještědské obce Zdislava na strom ženu, která v lese hledala houby.

Podle myslivců mají bachyně nyní strach o svá mláďata a mohou být agresivní! Žena ve středním věku vyšplhala na Bukové hoře před bachyní na strom asi do výšky dvou metrů a strávila tam zhruba hodinu. Pokusila se slézt, ale divoké prase se vrátilo, a tak se žena znovu vrátila na větve. Mobilem zavolala na policii a policisté se obrátili na správce honitby a lesníka.

"Když jsme ženu našli, bachyně již na místě nebyla. Pravděpodobně jsme ji při hledání ženy vyrušili. Pokud někdo narazí na divočáka, ať se snaží nevystrašit ho a velmi pomalu odejde," uvedl oslovený lesník. Pokud chodí turisté do lesů se psy, pak bachyně napadnou většinou psy.

Například v roce 2004 zahnalo divoké prase pod ještědským hřebenem na útěk ženu se dvěma německými ovčáky. Jednomu psovi udělalo svými kly dvě tržné rány. Volně pobíhající psi bez vodítka se ocitají ve velkém nebezpečí, pokud objeví úkryt, kde se bachyně starají o mláďata.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi