Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Vyhrožoval, že upálí sebe i syna: Vyvázne však bez trestu!

Miroslav Kraft se svými dětmi. Se Žanetou (vlevo), Jakubem (na klíně) a Katkou.
Miroslav Kraft se svými dětmi. Se Žanetou (vlevo), Jakubem (na klíně) a Katkou.  (Autor: autorka)
Autor: Helena Lacinová - 
7. června 2009
06:00

Před radnicí v Mostě hrozil, že upálí sebe a svého syna. Nyní se dozvěděl, že vyvázne bez trestu. „Nešlo o trestný čin,“ řekla Ludmila Světláková, mluvčí mostecké policie. Miroslav Kraft (50) si tak může oddechnout. I tak dostal za vyučenou. Málem přišel o děti.

Kraft si sedl začátkem dubna do auta, polil se benzinem a před radnicí hrozil, že zapálí sebe a auto. Chtěl tak protestovat proti zvůli úřední moci. Magistrát totiž vyplácel dávky na děti jejich matce, která se o ně nestará a jemu peníze nedala. Na zadním sedadle měl při tom syna Jakuba (5).

Po této šokující události odvezl kurátor jeho děti, Žanetu (11), Katku (10) a Jakuba (5), do diagnostického ústavu. Hrozilo, že otec o ně úplně přijde!

„Aby se děti vrátily domů, musel jsem splnit některé podmínky. To jsem dokázal za tři dny, ale celá záležitost se protáhla. Tehdy jsem si uvědomil, jakou jsem udělal hloupost a že jsem ublížil hlavně dětem. Nejvíc to odnesl Kuba. V diagnosťáku ho oddělili od sester a dostal z toho i horečky,“ litoval Miroslav Kraft.

„Stýskalo se nám,“ řekla Žaneta. Kraft se pochlubil, jak se jeho dcery dobře učí, a právě kvůli nim by chtěl změnit svůj život a dopřát dětem vzdělání a hezčí dětství, než měly dosud. K tomu by ale potřeboval práci. Rád by našel uplatnění jako hlídač nebo vrátný.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání