Veřejnost se o zdraví homosexuálního designéra začala obávat, když se neobjevil na posledním mezinárodním veletrhu nábytku a designu Salone Internazionale del Mobile v Milánu.

„Dostali jsme několik telefonů, které se ptaly na to samé a vyjadřovaly obavy vztahující se k mému zdraví. Proto jsem se rozhodl uklidnit tyto obavy stylem přímým a jasným, jak je u mé komunikace zvykem,“ napsal ve svém prohlášení Armani.

Hepatitida neboli nepřesně obecně žloutenka je zánětlivým onemocněním jater převážně virového původu. Lékaři rozlišují pět nebezpečných typů žloutenky u člověka. Hepatitida A je akutní infekční onemocnění a přenáší se fekálně-orální cestou při špatné hygieně či rizikových sexuálních praktikách (análně-orální sex).

Hepatitida B je buď akutní, nebo chronickou formou choroby a přenáší se krví, spermatem a dalšími tělesnými tekutinami. Častá je nákaza injekční stříkačkou u drogově závislých či v tetovacích salonech.

Hepatitida C se přenáší krví a je většinou chronickou nemocí, tedy zcela nevyléčitelnou. Je to nemoc velmi nebezpečná, má pomalou progresi, ale může končit cirhózou či celkovým selháním jater. Typy D a E jsou v Evropě vzácné.