Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policisté sestavili portrét: Na starostku Moravan zaútočil tenhle muž!

Identikit
Identikit  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK, tbc - 
6. června 2009
05:00

Policisté sestavili portrét muže, jenž ve středu napadl starostku Moravan u Brna Marii Barešovou, její dceru a zetě. Identikit společně s popisem útočníka zveřejnili a žádají veřejnost o pomoc při pátrání. Případní svědkové se mohou ozvat na linku 158.

„Násilníkem je muž ve věku mezi 30 a 40 lety, střední postavy, asi 180 až 190 centimetrů vysoký, krátce střižených vlasů, na hlavě měl kšiltovku s nápisem PPL,“ uvedl policista Bohumil Malášek. Muž přišel za starostkou v modré kombinéze se stejným nápisem. V ruce nesl bílý obchodní balík velikosti krabice od bot.

Právě doručení zásilky bylo záminkou, díky níž se dostal do domu starostky. Nejprve udeřil dceru Barešové, pak zaútočil na jejího manžela. Ochromil jej paralyzérem a kopal do něj. Vzápětí se vrhl na starostku, jež má po útoku obličej plný podlitin a sešitý nos.

Kriminalisté se pokoušejí zjistit, jakou měl útočník motivaci. Příčinou mohly být například spory o územní plán a novou bytovou výstavbu v obci. Starostčin dům se už několikrát stal terčem útoků. V Moravanech je nyní ve službě zvýšený počet policistů.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání