Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zázrak: Žena (29) přežila sebevražedný skok z 30 metrů

Iveta M. skočila z devátého patra hotelového domu.
Iveta M. skočila z devátého patra hotelového domu.  (Autor: Blesk - Ondřej Čermák)
Autor: Ondřej Čermák - 
6. června 2009
05:00

Neměla práci, byla sama, bez rodiny, neměla peníze. Chtěla se stát hvězdou soutěže Česko hledá SuperStar, ale uřízla si při tom jen velkou ostudu. To byly zřejmě hlavní důvody sebevražedného skoku Ivety M. (29) z Ústí nad Labem. Stal se však zázrak. Iveta skok z 30metrové výšky přežila.

Jejím smutným příběhem nyní žijí obyvatelé hotelového domu, kde Iveta M. bydlela. „V bytě bydlí sama. Dříve tam žila s maminkou, ta jí ale umřela. Jinak nikoho jiného nemá. Ani se nevdala, o žádném příteli také nevím,“ řekla Blesku jedna z jejích sousedek.

Sebevraždou chtěla zřejmě vyřešit své problémy a deprese. „Vím, že se po tom účinkování v televizi, v soutěži Česko hledá SuperStar, dost trápila,“ pokračovala sousedka. Před časem totiž Iveta M. chtěla prorazit do světa pěveckých celebrit a přihlásila se do konkurzu v populární televizní soutěži. Porotu ale její výkon spíše pobavil, jejímu vystoupení se pak diváci smáli v takzvané hvězdné pěchotě, což byla kategorie pro outsidery. Poslední kapkou byl podle sousedek tvrdý fakt, že jí úřady sebraly část sociálních dávek.

Zoufalství ženy vygradovalo pokusem o sebevraždu. Žena skočila z okna bytu v devátém patře. Měla obrovské štěstí. Dopadla kousek od asfaltového chodníku na trávník, což jí zřejmě zachránilo život.

Vyhráno ale zatím nemá. „Žena byla operována a leží ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče,“ řekl v pátek Blesku mluvčí ústecké krajské nemocnice Jiří Vondra.

seven40 ( 8. června 2009 19:51 )

Mystifikace mluvcim p. Vondrou vedla k tomuto "zazraku",ktery se vsak nekonal. Iveta M. zemrela jeste na sale na mnohocetna porani neslucujici se se zivotem. Co se tyce umisteni na JIP tak bohuzel je praxe asi takova ,ze tam umisti zemreleho pacienta pravdepodobne z duvodu vylepsovani statistik zakroku na salech. Opravdu nechapu jak mohl mluvci nemocnice vypustit takove informace mediim..stav po padu byl takovy,ze i kdyby dopadla primo na operacni sal ,kde by stali pripraveni lekari byla by ta sance naprosto minimalni a misto mistifikace medii stacilo pouhe no comment. Co zde nikdo nezminil je fakt,ze na tom krom financni stranky nebyla dobre zdravotne ,dlouhodobe se lecila se schizofrenii coz je kombinace ,ktera v zatezove situaci dokaze prave to co se stalo. Tak,ze bude-li skakat v Usti z oken zadny zazrak se konat nebude - fyzikalni zakony plati i pres to,ze zde jsou schopni lekari

luf3 ( 6. června 2009 12:55 )

Nejlepší sebevražda je položit krk na koleje a počkat .... Když si to člověk na poslední chvíli rozmyslí, stačí jenom uhnout. A když si to nerozmyslí, je to rychlejší než si to stačí uvědomit a hlavně je to jistota

mrum ( 6. června 2009 12:16 )

Aha, takže podle Tebe za sebevraždu není zodpovědný člověk sám, ale jeho okolí? No super, a jak to udělali všichni ti, kteří přežili Osvětim? Odešli jim všichni a okolí jim pomáhalo? Tím to asi nebude, děvče. A sám? Sám je ten, kdo sám za moc nestojí, nemá žádné koníčky - tj. není se s ním o čem bavit, anebo není dost sociální, aby se s ním dalo vydržet. Normální člověk má v dospělosti dost dobrých kamarádů na to, aby ho někteří z nich podrželi, když to potřebuje.

mia15 ( 6. června 2009 10:10 )

mango,takyto tupo primitivny nazor nedavaj von zo seba,lebo tymto o sebe potvrdzujes ze na toho psychiatra si zrely akurat ty.komlexny clovek nenapise,neodsudi ale snazi sa pochopit a pomoct.presne,vsetci sme inak citlivi a kazdy inak reagujeme na zaval problemov.dotycnu uplne chapem a dufam ze sa uzdravi.presla som si ako kazdy clovek zlym obdobim a ked vas zrazu nema co drzat nad vodou tak vas to stiahne.mala som podobne myslieky,len som bola slaboch to dotiahnut do konca.samota je najhorsia vec na svete.hovori sa ze kazdy si za svoj zivoz moze sam,sam si ho reziruje,ale s tymto by som nesuhlasila.ak vam postupna s odstupom polroka zacne odchadzat vsetko,co vam je v zivote najdrahsie,zdravie,otec,priatel,mama tak naozaj racionalane rozmyslanie je nulove a clovek sa zaobera myslienkou ako toto vsetko zvladnut a nenachadza vychodisko.slecne prajem aby ten boj o zivot zvladla a do buducnosti.....hm,samozrejme len to najlepsie ale musi jej predovsetkym pomoct okolie.a v tom je tiez velky problem,vacsina ludi je zla, nastastie su aj vynimky a dufam a drzim palce ze sa jej postasti tieto vynimky stretnut.

komarius ( 6. června 2009 09:53 )

Konečně názor bez urážek a demence,já dávám 100bodíků.

Zobrazit celou diskusi