Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Štěňata majitele v zoufalé situaci už mají nový domov

Autor: Ivana Žáková, brum - 
5. června 2009
16:10

Nový domov už našlo osm opuštěných štěňat německého ovčáka, které zachránil Libor Kurnický (42) z Ostravy-Kunčiček. Zůstal mu jen jediný Matýsek, kterého si odnesl domů do pelíšku.

Čtenáři Blesku si štěňata odvezli do svých příbytků. Desítky dalších poslali zachránci pro pejsky kvalitní krmivo a peníze na veterinu.

K slzám dojatý Libor Kurnický vzkázal v pátek přes Blesk všem lidem, kteří mu pomohli: „Z celého srdce vám děkuji. Nikdy bych nevěřil, jak lidé mohou být solidární a myslí i na druhé a zvířata.“ Slova pak těžko popadal, když k němu včera po poledni dorazila z Prahy dodávka plná psího žrádla. Martin Hradecký z chovatelských potřeb Packa přijel i s fenkou Odry, aby zachránci štěňat přivezl krmivo za 5000 korun a k tomu i finanční výpomoc ve výši 5000 Kč od čtenářky Blesku Lenky Vránové z Olomouce.


Právě čtenáři, kterým nebyl osud devíti štěňat lhostejný, doslova zaplavili redakci Blesku. Jak mnozí uvedli, pomoc Kurnickému nabídli pro jeho velké srdce a nesobeckost. Sám byl totiž ve velmi těžké životní situaci a myslel v první řadě na hladová měsíční štěňata, které opustila kojící fena jeho bývalé přítelkyně. Do útulku je totiž odmítli vzít. Muž je přitom po těžké operaci mozku, ztratil práci a přežívá ze sociální podpory.

„Abych pravdu řekl, nevěřil jsem, že všech devět pejsků přežije. Byli tak strašně hladoví. Musel jsem kvůli mléku prodávat zařízení bytu, satelit i mobil a ve skrytu duše doufat, že je všechny zachráním,“ říká Kurnický. „Dnes konečně budu v klidu spát a vedle sebe v pelíšku mít Matýska. Zamiloval jsem si ho hned po narození. Díky hodným lidem bude mít na dlouhou dobu postaráno o kvalitní krmivo, pamlsky i různé potřeby,“ dodává šťastný Libor Kurnický. S Matýskem už plánuje cestu k veterináři.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

banikovec ( 9. června 2009 14:13 )

tak jsem zvědav na co těch 5000,- použije, ale že to bude pro pejska tomu nevěřím....

ravelli ( 5. června 2009 20:50 )

klanim se pred takovymi lidmi

p12n13 ( 5. června 2009 16:48 )

Pánovi, který se o štěňátka postaral patří dík, že mu osud těch malých drobečků nebyl lhostejný a novým majitelům těchto štěňátek aby z nich měly radost a užily si s pejsky štěněčí období, protože to je to nejkrásnejší.

Zobrazit celou diskusi