Inu, ne každý premiér se svlékne do naha, když tuší blízkost paparazzi, ale záliba v nahotě není hlavním důvodem nečekané Topolánkovy celosvětové popularity.

Ani Mirkovo „nomen omen“ (topolina je italský výraz pro krasavici a topolonia pro partu kolem Mickey mouse) není to hlavní, i když překlad jména Topolánek z italštiny by v češtině zněl „Kočičák“, připadně „Mirkey Mouse“. To by byl jen žert, laciná slovní hříčka.

Jádrem pudla je situace v italské politice, především jeho záliba v půjčování vládních letadel svým přátelům.

Italský premiér totiž čelí vážnému podezření, že za peníze daňových poplatníků přepravoval letadly své obchodní a politické kumpány na večírky do vily Certosa a způsobil tak italské státní kase mnohamilionovou škodu.

Je to Mirek Topolánek? Tento nahý muž, vyfocený u bazénu, má na ruce stejný náramek, jaký nosí bývalý český premiér
Autor: ECOPRENSA-COLOMBIA

Připomeňme, že stejný problém řešil loni i premiér Mirek Topolánek, když se nechal zadarmo odvést vládním letounem na lyžovačku do rakouského Innsbrucku. Topolánkův úřad tvrdil, že vládní speciál musel v alpském lyžařském středisku přistát kvůli schůzce premiéra s českým velvyslancem v Rakousku.

Česká média se s tímto nepravděpodobným vysvětlením kupodivu spokojila a mrak v hodnotě přesahující půl milionu korun nad hlavou nejdražšího českého lyžaře a budoucího naturisty se rozplynul.

Proto se italský premiér bránil zveřejnění fotografií nahého Topolánka zuby nehty a celou záležitost s hanbatými snímky označoval za spiknutí. Pocházejí totiž z loňského léta, tedy z doby, kdy v Itálii ještě neplatil zákon, který Berslusconimu umožňoval vozit své přátele (českého premiéra Topolánka) kamkoli za peníze voličů. Je zřejmě zbytečné připomínat, že tento zákon prosadil v italském parlamentu Berlusconi.