Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Osudy pasažérů letu 447: Letenka smrti za odměnu!

Autor: jos, INT, so, ČTK - 
4. června 2009
14:54

Cesta do brazilského Ria byla pro mnohé pasažéry letu 447 vyvrcholením celoživotního snu. Na zpáteční cestě do Evropy ale číhala nad oceánem smrt. Co se přesně stalo, se ještě neví. Jisté je, že každý z 228 lidí na palubě měl svůj vlastní osud...

Zprávy, které vypovídají o posledních chvílích před smrtí cestujících, zveřejnil se souhlasem pozůstalých Brazilský úřad pro civilní letectví.

„Všichni byli na smrt vystrašeni. Cítili, že konec se blíží. Proto začali posílat poslední zprávy rodinám,“ uvedl George Henri z brazilského úřadu na adresu cestujících z osudného letu Air France AF 447. Když začala airbusem zmítat bouře, někteří už ani poslední esemesky poslat nestihli. Podle některých odhadů zemřeli během 45 vteřin.

Na palubě letounu bylo 32 národností, mezi nimi tři Slováci a slovenská letuška s francouzským pasem...


Jedenáctiletý Alex byl na prázdninách

Tohle je jedna z posledních fotek jedenáctiletého Alexandra Bjoroye. Byl na palubě airbusu, který se v pondělí zřítil do Atlantiku. V Brazílii trávil školní prázdniny a vracel se zpátky do internátní školy v Bristolu, byl totiž výjimečně nadaným studentem. Proto mu rodiče zaplatili přípravku na špičkové britské škole. Jane a Robin Bjoroyovi, původem z Norska, nyní žijí v Riu. V neděli večer ho viděli naposledy. Těsně než nastoupil do letadla mu ještě stačili zamávat.

V letadle umíraly i děti, jako tento školák Alexander Bjoroy (11) z Británie V letadle umíraly i děti, jako tento školák Alexander Bjoroy (11) z Británie | AP/ČTK


Novomanželé Jose Souza a Isis Pinet: V Brazílii se vzali...
Na palubě letounu byl také mladý zubař Jose Souza (35), který byl v Brazílii představit svým rodičům svou přítelkyni Isis Pinet (28). Přátelé pětatřicetiletého lékaře tvrdí, že je možné, že se dokonce během dovolené v Brazílii vzali. Isis byla totiž na seznamu cestujících uvedená s Joseho příjmením.

Jose a Isis, která studovala na Sorboně finanční poradenství, se seznámili před pěti lety na večírku. “Byli do sebe šíleně zamilovaní. Byla to láska na první pohled. Báječnější pár jsem v životě neviděla,” řekla deníku Daily Mail jejich společná známá Sophie Reiner, která je tenkrát v klubu seznámila.

"Budou nám strašně chybět. Útěchou nám může být to, že alespoň zemřeli společně," dodala Sophie.

Jose byl v Brazílii představit svou přítelkyni Isis rodičům. Je možné, že se tam během dovolené vzali. Jose byl v Brazílii představit svou přítelkyni Isis rodičům. Je možné, že se tam během dovolené vzali. | Reprofoto Daily Mail


Irka Aisling Butler (†26) Studovala šest let medicínu v Dublinu a cestu do Ria naplánovala jako odměnu za dřinu a také jako setkání s kolegy ze školy.

Irka Aisling Butler chtěla být lékařkou... Irka Aisling Butler chtěla být lékařkou... | ČTK


Němka Christine Badre Schabl (†34) a její muž létali vždy odděleně. Christine a její syn Phillipe (†5) se tak vypravili na tragický let AF 447. Manžel s dcerou Céline (3) letěli dříve...

Němka Christine Badre Schabl Němka Christine Badre Schabl | youtube.com


Brazilská zpěvačka Juliana de Aquino (†29) si vyměnila letenku s francouzským párem, který se chtěl dostat domů dříve. „Zemřela, protože chtěla pomoct,“ řekl její kamarád.

Zpěvačka Juliana de Aquino Zpěvačka Juliana de Aquino | youtube.com


Poslední potomek brazilského císaře Pedra II. šestadvacetiletý princ Pedro Luis de Orleans e Bragança, je mrtev. Zemřel při havárii letu letadla Air France č. 447. Tak vymřela po meči přímá následnická linie našeho bývalého císaře Dona Pedra II. Vzhledem k tomu, že ten neměl žádné vlastní děti a všichni ostatní příbuzní, kteří by mohli zdědit trůn, pokud by se Brazílie vrátila k monarchii, jsou také bezdětní a je jim všem nad sedmdesát, s Pedrem vymřela brazilská monarchie.

Poslední potomek brazilského císaře Pedra II., šestadvacetiletý princ Pedro Luis de Orleans e Bragança Poslední potomek brazilského císaře Pedra II., šestadvacetiletý princ Pedro Luis de Orleans e Bragança | youtube.com

 


Zaměstnanci firmy CGED

Devět zaměstnanců francouzské firmy dostalo dovolenou v Rio de Janeiru jako odměnu za svou práci. Mohli si vzít i rodinné příslušníky a také tak učinili. Celkove 19 lidí spjatých s CGED se z dovolené nevrátilo...


Čtěte také:

Letadlo se prý rozpadlo již ve vzduchu! Čtěte ZDE!

Pátrací týmy hledají těla obětí. Najdou je? Čtěte zde!

Napadli letoun teroristé? Pět dní předtím letišti hrozili bombou!

Češka unikla smrti: Letenka byla můj lístek do pekla!

Videa nejhorších leteckých katastrof najdete zde!

 

raspanden ( 9. června 2009 09:04 )

Princuv mladsi bratr se Blesku nehodil, pribeh by nejspis ztratil na dramaticnosti, ze autore clanku?

tmp2007 ( 7. června 2009 14:22 )

S princem Pedrem vymrela brazilska monarchie? To je prece uplny nesmysl. V pripade potvrzeni jeho smrti preci jeho nastupnicke misto ziska jeho mladsi bratr prince Rafael of Orléans-Braganza, takze jakepak vymirani po meci???

arda ( 4. června 2009 17:57 )

Nez neco verejne napises, zkontroluj si hrubky. .. Je to vic, nez hruza !!!

hani ( 4. června 2009 15:22 )

Pad letadla jako priklad pouziti genne zbrani. Proc vsechne delaji vzhled ze to nejsou? Moc bandito to vi : langery, topoly, petry paroubkove a doktori z nem. Bohunice, Brno. Jsou psychotropne latky, drogy, leky, ktere vedave lide pouzivaji jak chce! Geny psycheleksiruv nashromazdi v limfe a zautoci kdykoliv. Odhalit jejich dost snadno - po sline. Kdo to dela pro posadku letuna? Nikdo! To jsou zbran od Hitlera, Stalina, amerycanuv a specakuv. Jako KGB a langery.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání