Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

První Čech odsouzen za nebezpečnou jízdu na lyžích!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv)
Autor: ČTK, jos - 
4. června 2009
07:21

Prachatický soud potrestal půlroční podmínkou dvacetiletého muže, který loni při lyžování vážně zranil sedmiletou dívku. Navíc musí zaplatit 55.000 korun za její léčení.

Informovaly o tom Hospodářské noviny (HN). V Česku je to poprvé, kdy soud někoho odsoudil za podobné ublížení na sjezdovce. Loni v prosinci soud v Prachaticích muže zprostil obžaloby, státní zástupce se však proti rozsudku odvolal a krajský soud vrátil případ zpět. Mladík se chce proti rozsudku odvolat.

"Snad tenhle rozsudek přispěje k většímu bezpečí na sjezdovkách. A hlavně k ochraně dětí," řekl státní zástupce Josef Fraško.

Dvacetiletý mladík loni v únoru srazil sedmiletou dívku, která na sjezdovce dojížděla k turniketům. Jejího otce ještě minul, ovšem před dívkou už nestihl zabrzdit. Pěstí, v níž svíral hůlku, jí narazil do boku tak nešťastně, že dívka skončila na operačním sále. Lékaři jí museli vzít roztrženou slezinu. Otec holčičky poté na mladíka podal trestní oznámení.

Případ zabral kriminalistům několik měsíců. Vyšetřovatel nakonec dospěl k závěru, že mladík vlivem rychlé a riskantní jízdy nestačil včas zareagovat a děvče porazil.

 

daja ( 4. června 2009 20:34 )

Kdyby si nevysedával v putyce, měl bys na permici. A nemusíš být zrovna snob, ty joudo!

krhounek ( 4. června 2009 19:59 )

Jestli není lepší sedět někde v teple putyky,kde nikoho nesrazím a nemusím se soudit s kdejakým blbem,maximalně mi je druhý den blbě.Na hory stejně jezděj kdejaký snobové,co si to mužou dovolit dávat hříšný pence za sjezdovky.

daja ( 4. června 2009 09:06 )

Jakej borec?? IDIOT je to!! Má jezdit pomaleji, nebo jezdit o samotě na sáňkách,aby nikoho nezmrzačil! A mimochodem, zalyžovat je tvrdé Y, se mi zdá, že máš taky IQ TYKVE.

bobina ( 4. června 2009 08:32 )

Sjezdovka je stejná situace jako silnice a na ní auta! Připadá vám normální,že na silnici se musí dodržovat nějaká pravidla ??? Pak by vám mělo připadat i normální dodržovat pravidla i na sjezdovce,kde se nezodpovědní lidé řítí rychlostí auta!!! Jak se někdo může podivovat tomu,že když někomu ublížím,tak mně nemine potrestání,to tedy opravdu nechápu! Člověče co se podivuješ,kdyby ti museli odoperovat slezinu,považoval by jsi to za "normální" a omlouval by jsi toho zběsilce co do tebe vrazil že to přeci neudělal schválně??? Když čtu takové názory,tak mně u toho přímo mrazí,co tu roste za nezodpovědnou generaci lidí! Nezlobte se na mně,ale co budete ještě považovat za normální příště??? Ta dívka má teprve život před sebou!!!

zmije ( 4. června 2009 08:22 )

Pokud jezdíte na hory, tak Vám jistě neunikne čím dál agresivnější způsob jizdy některých jedinců. Jezdí naprosto nekontrolovaně a je jim jedno, jestli někoho sestřelí. Navíc většinou ujedou. Ta holčička stála na nástupu k vleku. V místech, kam se dojíždí už v klidu a krokem. Je podle Vás normální se do těchto míst bezohledně vřítit tak, že výsledkem byla její natržená slezina? Nezlobte se, ale dle mého názoru se musí začít něco dělat a je dobře, že to skončilo u soudu. I Horská služba volá po větších pravomocech.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání