Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Únosce policistů možná utekl do zahraničí

Martin Šašinka
Martin Šašinka  (Autor: PČR)
Autor: Pavel Čempěl, pes - 
3. června 2009
19:36

Uprchl »únosce policistů« ze země? Kriminálka to nevylučuje. Martin Šašinka alias Novák (33), který v Havířově zneškodnil dvoučlennou hlídku, se v zahraničí vyzná. Před sedmi lety se podílel na přepadení klenotnictví v Německu.

Z ozbrojené loupeže v městě Forchheim usvědčila Šašinku krev. Pořezal se o rozbitou vitrínu, když spolu s komplici raboval hodinky za více než tři a půl milionu. Přes jasný důkaz ale Šašinka před soudem nestanul. Pasoval se do role korunního svědka, práskl společníky a byl vyšetřován na svobodě. Změnil si jméno na Novák a zmizel.

Život v ilegalitě mohl skončit minulý týden v Havířově, jenže protřelý gangster udeřil první. Sebral policistům zbraně, spoutal je a ujel jejich autem. Teď už se jim možná směje ze zahraničí.

„Je to vzhledem k volnému pohybu v Schengenském prostoru možné,“ připustil policista Miroslav Pech. Pokud Šašinku neodhalí náhodná kontrola, nebo se sám neprozradí, může unikat měsíce. Možná i roky.

siroky11 ( 3. června 2009 23:19 )

Langr měl plnou hubu keců, jak máme vyspělou policii. Oni přitom ani nepoznají celostátně hledanou osobu a než jim to došlo, už byli spoutaní. To je opravdu úroveň!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání