Od 6. 6. až do 11. 6. najdete v expozicích přehlídku nových vozů více než tří desítek značek.

Vedle značek »klasických«, jako jsou Škoda, Kia, Audi, Volkswagen, Renault, Hyundai, Volvo, BMV, Fiat, Ford, Honda, Chevrolet, Mazda, Opel, Mitsubishi, Seat, Suzuki, se představí i motoristické lahůdky, jako Artega, Bentley, Bitter, Corvette, Gumpert , Kaipan, Lamborghini, Mini, Radical, Spyker, Wiesmann, Yes nebo také Aston Martin a Pagani Zonda, které se na autosalonu budou prezentovat vůbec poprvé.


CO SI PRO VÁS PŘIPRAVILI PRODEJCI AUT?

VOLKSWAGEN

Volkswagen připravuje kompletní přehlídku modelových řad. Jedním z lákadel bude nové Polo – pátá generace. Zajímavý bude jistě i Passat Variant TSI EcoFuel, který jako první na světě kombinuje u motoru na zemní plyn přímé vstřikování s přeplňováním.

Fotogalerie
4 fotografie

KIA

Tahákem značky Kia bude česká premiéra »českého« modelu, označovaného jako No. 3, který se bude vyrábět v nošovické továrně Hyundai-Kia. K vidění budou modely řady cee’d, Soul nebo 4x4 – Sorento a Sportage.

HYUNDAI

Hyundai v právě dostavěném pavilonu »P« vystaví Hyundai i10, i20, i30 a i30cw. Nebude chybět modernizované MPV Matrix a rodinný vůz Accent a Sonata. Z SUV tu bude Tucson, Santa Fe a novinka letošního roku ix55.

CHEVROLET

Chevrolet přiveze svou novinku – Cruze, patřícího do nižší střední třídy.

OPEL

Opel se pochlubí Insignií i včetně provedení Sports Tourer čili kombi.

MITSUBISHI

Mitsubishi ve své expozici předvede slavný Lancer Evolution s turbomotorem a pohonem všech kol. Kromě něj ale nepůjde přehlédnout ani originální modernizovaný Colt nebo praktický Outlander.

FORD

Expozice značky Ford ukáže nejen »malé« vozy řady Ka a Fiesta, ale i vozy Kuga, vycházející z řady C-Max a také sportovní Ford Focus RS, který dokáže svých 305 koňských sil účinně přenést na přední kola díky speciální přední nápravě.

MAZDA

Mazda sází na dravý vzhled a svou českou premiéru tu bude mít nová Mazda 3. Kromě pětidveřového nabídne i tříprostorový sedan a sportovní verze MPS a SUV CX-7. U Mazdy uvidíte také dnes již legendární roadster Mazda MX-5.

RENAULT

Renault nabídne již třetí generaci Mégane i v provedení coupé a Grandtour. V expozici se představí i nové řady Scénic, Clio i užitková řada Renault Kangoo ve verzi BeBop.

ŠKODA

Škoda Auto představí na autosalonu v Brně ve světové výstavní premiéře modely Octavia RS, Octavia RS Combi a Octavia Scout. Pro všechny majitele vozů Škoda je připraven zvláštní bonus – volný vstup na výstaviště. Vůbec poprvé se veřejnosti v České republice představí nejnovější model Škoda Yeti, kompaktní zástupce kategorie SUV. Vystavený vůz disponuje benzinovým motorem 1,8 TSI/118 kW 4x4 v barevném provedení modrá Aqua.

340788:gallery:true:true


DOPROVODNÉ AKCE PRO KAŽDÉHO

Vedle výstavních expozic budou v Brně i programové sekce se samostatným zaměřením.

FUN AUTO je program, který je věnován fanouškům automobilů a je tematicky rozdělen do kategorií tuning, motorsport, veterán a další.

BEZPEČNOST A AUTO je zaměřena na bezpečnost silničního provozu. Každý den se můžete podívat, jak vypadá souhra práce členů Integrovaného záchranného systému Jihomoravského kraje – policie, hasičů a zdravotní služby, např. při vyprošťování osob či hašení hořícího automobilu. Prezentovat se bude i BESIP se svou kampaní »Nemyslíš, zaplatíš«.

Součástí programu budou jízdy zručnosti, ukázky jízd na terénním polygonu, trenažéry (automobilové i motocyklové), kluzná fólie pro ukázky jízdy smykem, simulátor převrácení osobního vozidla, dětské dopravní hřiště apod.

ŽENA A AUTO nabídne »zkušební dráhu« s vozy řady značek, určenou jen pro dámy, kavárnu s dětským koutkem, denní soutěže o zajímavé ceny, prezentaci a poradenství kosmetiky zn. Dermacol, setkání a autogramiády se známými osobnostmi a mnoho dalšího.

Fabia Scout
Autor: archiv firmy

Proběhne anketa »LADY CAR« o nejvhodnější automobil pro ženu, ve které mohou svůj hlas k ženské VIP porotě přidat i všechny návštěvnice.

Nové prostory i nové rozmístění V době konání AUTOSALONU prožije svoji premiéru pavilon »P«, který nabídne multifunkční výstavní plochu přesahující 15 000 m2. Pro vyšší návštěvnický komfort nabídne okolí nového pavilonu P stovky nových parkovacích míst za zvýhodněné parkovné 100 Kč na den a při akci Autosalon Night dokonce zdarma.

PŘIJĎTE V PÁTEK DO "PÉČKA"

Pátek 5. 6. večer nabídne netradiční zahájení – noční show nazvanou Autosalon Night – Výstaviště Open II. Od 18.00 do 23.00 pozve zdarma každého, nejen k výjimečné noční prohlídce aut, ale také na otevření pavilonu P. Autosalon Night můžete prožít společně s hudební skupinou Dust, Cadillac a vystoupením Miro Žbirky. Programem provázejí moderátoři rádia Kiss s živými vstupy a soutěžemi o zajímavé motoristické ceny. Vrcholem večera bude od 22.30 závěrečný ohňostroj nad Špilberkem.


RŮZNÉ TIPY:

Vyhrajte porsche

Sice jen na víkend, ale i to stojí za to! Stačí jen správně odpovědět na soutěžní otázku a jeden celý víkend se můžete v Porsche 911 prohánět právě vy. Kromě toho soutěžící čeká zhruba padesátka dalších hodnotných cen. Více na webových stránkách autosalon.cz

Se Škodovkou na autosalon zdarma

Při příležitosti 50. výročí modelu Octavia můžete mít v neděli 7. 6. vstup na AUTOSALON zdarma. Stačí se u pokladny prokázat klíčkem od jakéhokoliv vozu Škoda. Navíc, po vyplnění kuponu bude každý den autosalonu na stánku Škoda Auto vylosován jeden výherce, kterému bude na víkend zapůjčen nový model Yeti.

Zaregistrujte se a získejte slevu na vstupné

Před zahájením autosalonu navíc máte možnost získat celodenní vstupné pro dospělé s padesátiprocentní slevou, tedy jen za 50 Kč. Stačí se pouze zaregistrovat na www.autosalon. cz a sleva je vaše.