Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V záhadně ztraceném letadle byli i tři Slováci!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: jos, INT - 
1. června 2009
21:57

AKTUALIZUJEME: Letadlo Air France s více než dvěma stovkami cestujících v pondělí záhadně zmizelo nad Atlantikem, když se ztratilo z radarových obrazovek. Z Brazílie do Paříže už nedoletělo. Tři z 228 lidí na palubě, kteří jsou pravděpodobně již všichni po smrti, byli Slováci!

TV JOJ vo svém večerním zpravodajství uvedla, že na palubě letadla měla být kromě dvou slovenských cestujících i slovenská letuška Podle informací deníku Nový Čas jsou slovenskými pasažéry dva muži.

Český ministr zahraničí Jan Kohout odpoledne v Praze uvedl, že úřady nemají informace o přítomnosti českých občanů na palubě. Žádného Čecha poté nezmínilo podle AFP ani francouzské ministerstvo dopravy, které večer zveřejnilo seznam osob na palubě podle státního občanství.

Záchranáři pátrají u ostrova Fernando de Noronha. Odborníci se shodli, že šance na bezpečné přistání takového stroje na moři je malá.

Nejpravděpodobnější příčinou katastrofy je zásah blesku... Letoun AF 447 vzlétl z letiště v Riu de Janeiro v neděli v 19 hodin místního času. Přistát měl na pařížském letišti Charlese de Gaullea včera před polednem. Letoví kontroloři ale ztratili se strojem Airbus A330 kontakt, když byl ještě u brazilského pobřeží.

345447:gallery:true:true
Pasažérů bylo na palubě 216, z toho 126 mužů, 82 žen a osm dětí včetně kojenců. Z dvanácti členů posádky byli tři piloti a devět letušek nebo stevardů. Mezi cestujícími byli hlavně Brazilci, ale také 40 Francouzů, 20 Němců, pět Italů a dva Slováci.

Když se ještě stroj nacházel u brazilského pobřeží, ztratil se z radarových obrazovek. Po čtvrté hodině ranní SELČ posádka letadla informovala o elektrickém zkratu poté, co proletěla bouřlivou oblastí a dostala se do prudké turbulence. Volání v nouzi však nevyslala, upozornil letecký analytik Chris Yates.

Spekuluje se o zásahu blesku. „V těchto chvílích už by letadlo nemělo mít žádné zásoby paliva, takže je bohužel nutné počítat s tím nejtragičtějším scénářem,“ řekl kolem 13:00 SELČ státní ministr Jean-Louis Borloo, který zároveň vyloučil, že by letadlo bylo uneseno. Brazilské letectvo po ztraceném letadle pátrá u ostrova Fernando de Noronha. V jeho blízkosti přibližně 300 kilometrů od přístavního města Natal v severovýchodním cípu Brazílie letadlo zmizelo.


Letecké katastrofy v Brazílii

V posledních letech zažila Brazílie dvě velká letecká neštěstí. Nejprve se v září 2006 zřítil do amazonské džungle stroj společnosti Gol Airline poté, co se srazil s malým soukromým letadlem. Všech 154 lidí na palubě zemřelo. V červenci 2007 zahynulo 187 cestujících a 12 lidí na zemi, když airbus společnosti TAM přejel ranvej v Sao Paulu.

lo2f ( 2. června 2009 00:22 )

hani ( 1. června 2009 22:03 )

Ano, to je proste. Muze plyn jako z kamer Osvetima. I Stalin I Hitler vynalezli psychotropnu biologicku zbran od ktere snadno spi. Kabina v letadle jsou jako plynova mala kamera. Dodat genetycke zapravlenou kavu a posadka bude jako zombi. Jeste blesk a lide zemreli. Nikdo ne rekne co stalo pevne. Jenom jsem byla v americkem letadle NASA v Brne na aviasalone - ma genetycka nakaza, tak bolest hlavy. To proc to ne maji pasazerske letuny? MAJI. Prazska Ruzyne taky maji, ne vic. Havariji pro to rikaji. Lekari z nem. Bohunice to dobre vi a umi rychlo po sline urcovat. Proc drzi to v tajine ne vim. Moc umrti na silnicich a v nebe uplne zbytecne. V Ukrajine v Odesse muzete koupit jaky chcete eleksir rychlo a lacino. Proc pro to vi bandito jenom ne policie ne rozumim. To muze byt nebo caj, kava, uplne nevinna voda. Leky od bolesti hlavy. Cukrovinky nebo bonbony, kdysi v SSSR davali zadarmo. Je mi moc lito lide. Paroubek taky dobre vi co to je genetycke jidlo. Od svoji pani P.

lo2f ( 1. června 2009 19:40 )

za katastrofu může Blesk

lucianka ( 1. června 2009 18:18 )

tohle při takovém neštěstí může napsat jen kretén. ,jde vidět že jsi toho moc nenalítal jinak bys mluvil jinak.....no prostě děs

akka ( 1. června 2009 14:15 )

si děláš srandu...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání