Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tragická nehoda: Mikrobus s výletníky sestřelil opilec

Nehoda na Karlovarsku. Zraněno bylo minimálně pět dětí
Nehoda na Karlovarsku. Zraněno bylo minimálně pět dětí  (Autor: ČTK)
Autor: mor - 
1. června 2009
05:00

Tragickou nehodu mikrobusu na křižovatce v Damicích na Karlovarsku zavinil zloděj a opilec. Mikrobus vezoucí děti na výlet do Prahy sestřelil ukradeným autem. Zraněno bylo 21 lidí včetně dětí a jedna žena na místě zemřela.

 

Děti s rodiči jely z Horní Blatné do divadla do Prahy. Už po pár kilometrech je ale sestřelilo osobní auto, které se vřítilo na hlavní z vedlejší silnice. Řidiči mikrobusu se srážce vyhnout nepodařilo. Navíc se pod ním utrhla krajnice a mikrobus sjel mimo silnici, kde narazil do sloupu elektrického vedení.

„Slyšeli jsme velkou ránu, hned jsme se běželi podívat, co se děje. Když jsme pak viděli ten mikrobus, bylo nám z toho těžko,“ vypráví obyvatelka Damic, která byla na místě jako první.

Řidiče osobního auta policie obvinila z obecného ohrožení, ohrožení pod vlivem návykových látek, jízdy bez řidičského oprávnění. Navíc jel v kradeném autě.

Zraněné děti i jejich rodiče rozvezli do nemocnic. „Celkem jsme ošetřili 21 zraněných, jedna žena bohužel svým zraněním podlehla,“dodal mluvčí záchranky Lukáš Hutta.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání