Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lidovci: Po sjezdu na raut, pak s opičkou do kostela

Autor: kb, sč, bel - 
1. června 2009
06:32

Lidovci jsou dobří, ale disciplinovaní pařmeni! Poté, co si v sobotu na sjezdu zvolili nové vedení, se odebrali na raut, kde slivovice a víno tekly proudem. Přitom už za několik málo hodin byli schopni fungovat. Na nedělní bohoslužbu se – s výrazy mučedníků – dostavili všichni.

Večerní raut ve vsetínském kulturáku odstartoval kolem jedenácté večerní za doprovodu jazzové kapely. Švédské stoly se prohýbaly pod váhou pochutin a nápojů. Podávalo se bílé víno a jak jinak na Moravě, také slivovice.

„Středem pozornosti byl Cyril Svoboda, který pil jedno bílé za druhým. Panáka si dala i Michaela Šojdrová,“ popisuje atmosféru v sále redaktorka Blesku. Oba měli k oslavám dobrý důvod. Už podruhé byl Svoboda zvolen šéfem KDU-ČSL a Šojdrová se stala první místopředsedkyní.

Kolem půlnoci se do sálu vplížil už bývalý předseda Jiří Čunek, který se prý tvářil dost zkroušeně. Zůstal však v širším vedení strany, kam byla zvolena i vdova po Josefu Luxovi, Věra.

Rautu, který skončil kolem druhé ráno, ani ranní bohoslužby v kostele Nanebevzetí Panny Marie, se ale nezúčastnil exministr financí Miroslav Kalousek. Na rozdíl od »bratrů a sester« totiž ve Vsetíně nenocoval.

Svoboda se pak do kostela plného delegátů dostavil mezi posledními a na ztrhané tváři bylo vidět, že si předchozí noc opravdu užil.

cheeroke ( 1. června 2009 12:54 )

...to zas bude v alejich nablito.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa