Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pachatel v masce ortodoxního žida chtěl uloupit miliony

Ilustrační foto - peníze
Ilustrační foto - peníze  (Autor: Martin Hykl)
Autor: ČTK, šim - 
30. května 2009
15:28

Neznámý ozbrojený muž převlečený za ortodoxního žida přepadl v pátek v Čestlicích u Prahy zaměstnance bezpečnostní agentury a uloupil kufr s několika miliony korun.

V sobotu o tom informoval server tn.cz. V kufru však vybuchlo zařízení pro ochranu bankovek, peníze znehodnotilo a pachatel se zavazadla zbavil. Policie po něm pátrá.

Podle mluvčí středočeských policistů Soni Budské se přepadení odehrálo kolem 22:00 před obchodním domem Hypernova. Pachatel ve věku 35 až 40 let, který byl převlečen za ortodoxního žida, namířil na pracovníka bezpečnostní agentury pistoli a sebral mu kufr s penězi. Pak nastoupil do Škody Superb a spolu s dalším mužem odjeli.

"Když už byl lupič s komplicem v autě Škoda Superb, zařízení pro ochranu bankovek explodovalo," uvedla Budská. Výbuch podle ní silně znečistil interiér vozu. Lupiči vyhodili kufr s poškozenými bankovkami asi 300 metrů od místa činu a v Praze-Hájích auto zapálili.

Policisté monitorovali jízdu maskovaného lupiče na bezpečnostních kamerách, ale zatím se jim nepodařilo pachatele dopadnout. Případní svědci mohou policii informovat na telefonním čísle 158.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání