Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

ŠOKUJÍCÍ ZÁBĚRY: Lupič si jako rukojmí vzal ženu s dítětem (1,5)

Autor: ČTK, šim, tch - 
29. května 2009
19:24

VIDEO: NEUVĚŘITELNÉ: Ženu, která v náruči držela 1,5 roku staré dítě, si ve středu jako rukojmí vzal zatím neznámý lupič během přepadení banky v Ostravě-Zábřehu.

Ženě přiložil ke krku nůž a donutil ji dojít až k pokladnám. Tam pracovnici banky přinutil vydat větší obnos peněz. Po celou dobu sedmačtyřicetiletá žena v náručí držela svou malou vnučku. Informovala o tom mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

344436:gallery:true:true



Lupič se maskoval zvláštním způsobem. Hlavu si omotal obvazem či pruhy z bílé látky. Nechal si otvory jen pro oči a ústa. Podle svědků vypadal jako mumie. "Do banky vstoupil ve středu dopoledne. Přistoupil k ženě s dítětem, které v bance čekala," doplnila mluvčí.



Násilník ženě přiložil ke krku nůž a vyzval ji, aby šla s ním. Takto ženu i s dítětem dovedl k pokladně, kde zaměstnankyni banky nařídil vydání peněz. Peníze pak volnou rukou dával do bundy. "Nakonec i s rukojmím došel až ke dveřím finančního ústavu. Tam ženu s dítětem pustil a utekl," popsala konec loupeže Holčáková. Dodala, že při zločinu naštěstí nikdo nebyl zraněn. Lupič si z banky odnesl několik desítek tisíc korun.

Po násilníkovi kriminalisté vyhlásili pátrání. Hledají muže štíhlé postavy. Vysokého do 180 centimetrů. Na sobě měl tmavomodrou šusťákovou bundu s kapucí, černé dlouhé kalhoty s červeným proužkem po straně každé nohavice a černošedé sportovní boty. Na rukou měl tmavé rukavice.

Před loupeží se podle svědků pohyboval v okolí křižovatky ulic Výškovická, Volgogradská a Čujkovova. Právě tam si jej všimnulo několik lidí. Všechny upoutal obvaz, kterým si maskoval tvář. Informace o pachateli mohou lidé policii předat prostřednictvím linky 158 či sdělit pracovníkům jakékoliv policejní služebny.

paila ( 30. května 2009 11:17 )

nůž stejně jako střelná zbraň jsou vražednými nástroji. Taky nechápu, proč ochranka nezasáhla, proč ho od dveří nepronásledovala, ale určitě v tomto článku nejsou popsány všechny podrobnosti, takže ....

kofila ( 30. května 2009 08:49 )

Podle tebe je asi každý, kdo se nebrání zbabělec. Ale jako babička vím přesně, že to dítě bych k sobě ještě víc přitiskla a ne ho pustila na zem. To je takový pud,víš? Když se něco děje, tak to dítě k sobě přitisknout, aby mu nebylo ublíženo. Přece nepustím na zem 1,5 rok staré vnouče, abych bojovala s magorem. Ten zloděj může být opravdu odhodnalý i zabít, může to být třeba psychicky nemocný člověk. Kde je psáno, že je to vždycky slaboch, který se zalekne a zdrhne. Ona by totiž mohla nastat situace a lehce, že ona by pustila dítě na zem, on by se lekl a ten nůž by použil a hned by chytl to malé dítě a znova ho použil jako rukojmí. A že by někdo přiběhl na pomoc?? Vzpomen si na novináře, který se šel na Karláku v Praze zastat paní před feťákem. Jasně, hluboce se před ním skláním. Ale právě proto, že lidi znají tyhle případy, tak se bojí. Nerada bych tu zněla jako zbabělá babička. Jenom si tu situaci tak představuju. Ale samozřejmě každý na to má svůj názor. Já bych to vnouče prostě nepustila. A nůž, to není JEN.

andrae ( 30. května 2009 08:48 )

Branili jste predevsim svoje prachy. A ver - me je lito hlavne Tebe.

gogo ( 30. května 2009 08:15 )

Bránili jsme své děti a své životy. Tomu říkáš falešné hrdinství ?? Tak to je mi Tě upřímně líto....

andrae ( 30. května 2009 08:05 )

Tak to jste meli z pekla stesti. Priste takove mit nemusite. Jak pises - lupic a ani zadny jiny darebak neni zadny hrdina - proto ten nuz pouzije a bodne - tak to totiz zbabelci delaji. Jen aby mohli utect. Mrtvi ve vetsine pripadu jsou nakonec takovi falesni "hrdinove" jako jsi Ty s manzelkou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání