Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Unikátní výstava Lidská těla dorazila do Brna!

Autor: op - 
29. května 2009
07:02

Byli staženi z kůže, zbaveni svalů, rozřezáni a vypreparováni! Unikátní a kontroverzní výstava lidských těl čínských dárců Bodies Revealed (Odhalená těla), zachycených v různých pozicích, zakotvila v Brně. K vidění bude od úterý v zábavním centru Olympia.

„Projekt je pokračováním výstavy Bodies. Ta byla předloni v Praze. Teď návštěvníci uvidí několik celých, speciálně zakonzervovaných lidských těl a desítky dalších exponátů. Celkem jich jsou asi dvě stovky,“ vypočítal Aleš Hrbek z agentury Glanc, která se na pořádání výstavy podílí.

Bodies Revealed v číslech
Exponáty výstavy:
200 balzamovaných lidských těl a jejich částí Doba konání: 2. června až 10. září, denně od 10 do 20 hodin
Délka prohlídky:
asi 50 minut s možností výkladu mediků
Vstupné:
250 až 350 Kč

Pro mnohé šokující výstava umožní návštěvníkům poznat vlastní tělo a pochopit procesy, které v něm probíhají. Některé objekty jsou v atletických pozicích, aby lidé poznali, jak orgány fungují. Návštěvníkům výstavy, která potrvá do září, na případné otázky odpovědí studenti medicíny.


Zajímavosti o těle

● Na těle vyroste každý den 36,5 metru vlasů a chlupů.

● Nervy přenášejí informace a vzruchy rychlostí přes 320 km/h.

● Vaše ledviny každou minutu přefiltrují více než litr krve.

● Průměrná osoba potřebuje každý den vyměnit v těle přes 2,5 litru vody.

● Děti se narodí s 300 kostmi, ale v dospělosti už jich má člověk pouze 206.

● Kdybyste narovnali a natáhli tepny, žíly a vlásečnice v těle a položili je za sebe, obepnuly by dvakrát zeměkouli!

ivkakleo ( 3. srpna 2009 20:07 )

Výstava lidského těla je opravdu něco s čím se člověk v běžném životě nesetká.Je to extrémní zážitek,ale opravdu to za to stojí.Ze začátku je to sice šok,ale kdy má obyčejný člověk se s něčím takovým setkat?Morbidní,ale něco velmi unikátního.Doporučuji všem,kteří se nebojí do něčeho takového investovat.Šla bych znovu a to jsem ve 30týdnu těhotenství.

astra ( 29. června 2009 10:12 )

myslím že se člověk nemusí tvářit jak je to nádherné.....ale spíš poučné,a pokud k tomu lidé daly souhlas tak myslím že je to v pořádku a kdyby každý myslel tak omezeně,tak by byla celá medicína ještě v plenkách.Takže preparaci zdar avřele doporučuji,hlavně všem tvrdošíjným jedincům

pajdulka ( 29. května 2009 15:55 )

jdeme do toho kolektivně???

pajdulka ( 29. května 2009 15:54 )

jj, moje řeč..

pajdulka ( 29. května 2009 15:53 )

k tomu,. aby vás mohli vypreparovat, musíte dát souhlas... Stejně jako k darování orgánů... Pokud ty moje orgány nebo tělo na něco bude, daruji jim ho klidně i s certifikátem A to nejsem žádný sadistický úchyl, jak to tady většina naznačuje. Mmch, jak víte, že je od přispěvovatele/lky Kajuna daleko (ne že bych vám Kajuno přála něco zlého )? já třeba neznám datum a čas svého úmrtí, a ani to vědět nechci. Nikdy nevíte,jestli vás ráno nesrazí blbý řidič a neodejdete do věčných lovišť. Tak ať jsme tu ještě dlouho

Zobrazit celou diskusi