Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Od září bude mít v Brně základní a mateřskou školu náboženská sekta!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: en.wikipedia.org)
Autor: bum, pes - 
28. května 2009
16:17

Scientologové budou mít od září v Brně vlastní základní a mateřskou školu. Máme se snad začít bát o děti?

Škola přijme do tří tříd 45 žáků. Na provoz získala státní dotaci, po rodičích ale bude chtít dalších 3 500 korun měsíčně. „Všichni naši pedagogové mají vysokoškolské vzdělání. Já sama učím 24 let, z toho poslední 3 roky ve Studijním centru Basic,“ řekla Blesku ředitelka školy Svatava Kovářová. Vyučování podle ní nebude mít s náboženstvím nic společného. „Budeme pouze používat technologii výuky Rona Hubbarda,“ dodala Kovářová s tím, že její bližší popis by zabral příliš mnoho času. L. Ron Hubbard je přitom duchovním otcem scientologie. Náboženství, které má v řadě zemí punc nebezpečné sekty.

Religionista David Václavík tvrdí, že přehnané obavy o duševní zdraví našich dětí nejsou na místě. „Podstatou je, aby si rodiče, kteří dávají děti do jiné, než do státní školy, tuto školu pořádně prověřili.“ Scientologové by podle jeho slov mohli vést děti k tomu, aby z nich byli nepřirozeně sebevědomí a uvědomělí lidé. „Neřekl bych ale, že by to měli být úplní robůtci,“ dodal David Václavík.

Scientologové bývají obviňováni z toho, že jejich údajný náboženský systém ve skutečnosti kryje dobře organizovaný byznys. Svým ovečkám nabízejí za úhradu psychologická sezení. Odborníci však pochybují o jejich pozitivním vlivu.

kendex ( 12. září 2010 11:00 )

Proč ne? Kdo ví, zda Vaše dítě neučí takový sektář ve státní škole? Nikdo neprověřuje učitele po morální stránce a přesvědčení, když nastupuje do učitelského místa. Bylo by to zasahování do jeho soukromí. A tak může učit Vaše dítě nymfomanka, muslim, atd. Ani s tím nic nenadělá, protože škola hodnotí kantory jak zvládají výuku.

jetadynekdo ( 28. května 2009 17:27 )

TO JE FAKT BOMBA.JEŠTĚ MEŠITU PITOMCŮM S KRETENISTÁNU A JE VYMALOVÁNO. VOLÍM NÁRODNÍ STRANU

vera51 ( 28. května 2009 17:19 )

Ti politici si z nas fakt uz delaj srandu ne?? Na tohle jdou penize z nasich dani??????????Na takove kravoviny???????

sharp ( 28. května 2009 17:06 )

Pokud jde o sebevědomí dětí, kterému má sekta vést, netřeba aby školu nebo školku vedla sekta. Stačí, když rodiče jsou bohatí a když navíc dají sponzorský dar. Pak mají dětičky sebevědomí dost vysoké k tomu, aby šikanovali ostatní a všechno jim procházelo. V dospělosti je nikdo nezadrží a parazitují na slušnosti ostatních.

pup70 ( 28. května 2009 16:37 )

Já bych své dítě do této školky jistě nedala !!!!!!

Zobrazit celou diskusi