"Napsal mi dopis, že mu Oldřich Lichtenberg slíbil zaplatit osm milionů korun a protože musí splatit nový dům, měl bych to pochopit," svěřil Blesku Janeček. "Ale platnou smlouvu mám já," dodal.

Michal David podepsal exkluzivní smlouvu na svá díla s Oldřichem Lichtenbergem, s nímž připravuje muzikál Je třeba zabít Davida. Smlouvu, kterou v roce 2006 uzavřel s Janečkem na muzikál Děti ráje, zpochybňuje. "Pro mě je zásadní a zavazující a pro někoho zřejmě jen cárem papíru," povzdechl si Janeček. "Nejsem si vědom, že by v ní byly nějaké chyby," dodal. Podle něj i Viktora Mráze a Michala Bělouška, kteří odkoupili licenci, je zpěvákovo jednání nepříjemným překvapením.

"Bez jakéhokoli upozornění mi Michal David poslal dopis, který pokládám za soukromý a nikoli za oficiální vypovězení smlouvy. V něm mi vysvětloval, že musí doplatit nový dům a pan Lichtenberg mu v jejich smlouvě slíbil od roku 2013 zaplatit osm milionů. Já prý jsem finančně zabezpečený, tak bych to měl pochopit," řekl Blesku Janeček. Toho nejvíc mrzí, že přichází o letitého kamaráda. "Znal jsem Michala jako kluka a je mi nepříjemné být ve sporu s někým, kdo je mi tak blízký jako rodina," téměř se rozeštkal. "Scházeli jsme se pravidelně rok, já se s Michalem naposledy bavil na začátku dubna a to už se mi zdály jeho reakce zvláštní a odtažité," upřesnil i Viktor Mráz.

Od premiéry, která má proběhnout v listopadu, prý pány spory neodvrátí. Přemýšlet o tom, zda dá Lichtenberg kauzu k soudu, který by mohl vydat předběžné opatření o zákazu použití Davidových písní, je prý předčasné. "My se na právníky obrátíme až ve chvíli, když budou písně, na něž máme smlouvu, použity v Lichtenbergově produkci," shodli se.