Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ČSSD na Andělu: Vajíčkový atentát, hrozilo ušlapání!

Autor: jos, pet, rvs - 
27. května 2009
15:06

VIDEO, FOTOGALERIE: ČSSD dostala na mítinku na pražském Andělu od svých odpůrců jasný vzkaz - vypadněte! Na Jiřího Paroubka a jeho stranické kolegy se ve středu kolem 15. hodiny snesla doslova kanonáda vajec. Na konci celé akce hrozilo několika desítkám účastníků ušlapání!

Jiří Paroubek, Lubomír Zaorálek, Karel Březina, Jaroslav Tvrdík - vejce jim stékala po hlavách i oblečení a oni se z pódia usmívali, řečnili a na závěr ještě rozdávali oranžová trička. Jakoby neslyšeli cinkání klíčů stovek přihlížejících odpůrců s transparenty. Někteří členové ČSSD se před stovkami letících vajec kryli deštníky. Po oranžovém stranickém kamionu stékala žlutobílá pěna.

343180:gallery:true:true


Hodil v Kolíně první vejce na Paroubka, teď vyzývá: Už ty vejce neházejte! Rozhovor čtěte ZDE.


Davem se nesl pískot, vzduchem létaly stovky vajec Paroubkovi odpůrci skandovali: Táhni! Hovado! Vypadni! Lžeš! Stovky odpůrců ukazovaly Paroubkovi vztyčený prostředník.

"Nebojíme se vás," křicel na demonstranty Paroubek, který celou dobu nehnutě stál a létajícím vejcím neuhýbal. S mučednickým výrazem ve tváři  občas promluvil k lidem: "Vaše vztyčené prostředníčky ukazují, komu fandíte," uvedl šéf ČSSD. Narážel tím, na chování šéfa ODS Mirka Topolánka.

Policie proti některým aktérům vajíčkové bitvy zasáhla. Blesku.cz se ozval rozčilený čtenář: "Policajti vytahují lidi z davu a vedou je neznámo kam a buzerujou. Je to jako za komunistů!"


Richard Falbr pronesl na tribuně mezi rozbitými vejci krátký projev o tom, jak jsou sociální demokraté odvážní.

"Dobré odpoledne, já bych chtěl poděkovat všem, kdo přišli na toto místo podpořit sociální demokracii. Chtěl bych vás informovat o tom, že máme docela pevné nervy a nenecháme se zastrašit. Nenechali jsme se zastrašit Mirkem Topolánkem, nenechali jsme se zastrašit Ivanem Langrem, nenechali jsme se zastrašit Tomášem Julínkem, ani jsme se nenechali zastrašit Markem Dalíkem. My máme pro strach uděláno!," prohlásil Falbr. Odpovědí mu byl sborový pískot a hromadné skandování "Táhněte!"


Zhruba po půl hodině nasedli Jiří Paroubek a Jaroslav Tvrdík do aut a odjeli. Richard Falbr se snažil diskutovat s desítkami příznivců, kteří na akci jen slabě konkurovali silnějším odpůrcům.

To nejhorší mělo teprve přijít. Po skončení akce se u vchodu do stanice metra Anděl střetli odpůrci ČSSD s policií. Při tlačenici hrozilo desítkám lidí hrozilo ušlapání!


Pro Paroubka si do Litoměřic přišli Marťani


ONLINE PRŮBĚH AKCE:

15:55 U vchodu do metra Anděl se mačkalo několik stovek lidí, kterým hrozilo ušlapání. Odpůrci se dostali do střetu s policií.

15:34 Situace se zklidnila, dav se pomalu rozchází.

15:31 Paroubek a Tvrdík skočili do auta a odjeli!

15:30 Oranžový kamion ČSSD zasáhla stovka vajec. Po korbě stéká žlutobílá pěna.

15:28 Paroubek obklopený ochrankou odchází z davu k autu. Je celý od vajec, skořápky má ve vlasech. Lidé na něj kříčí "Vypadni!". On ale spolu s Tvrdíkem rozdává lidem oranžová trika.

15:27 Mítink je u konce. Richard Falbr jde mezi lidi a snaží se s nimi diskutovat. Ostatní politici z ČSSD zmizeli.

15:26 Čtenář Blesk.cz: Policajti vytahují lidi z davu a vedou je neznámo kam a buzerujou. Je to jako za komunistů.

342995:gallery:true:true

Jirka si vytahoval skořápky i z uší Jirka si vytahoval skořápky i z uší | Martin Sekanina, František Štibor, Zbyněk Pecák, Richard Veselý

342993:gallery:true:true

15:25 Odpůrců je pětkrát víc než příznivců, skandují: Hovado, vypadni. Mítink ČSSD je zcela v rozkladu.

15:22 Paroubek stojí nehnutě, je celý mokrý a špinavý od vajec.

15:21 Mítink pokračuje, začínají projevy hejtmanů. Situace je hodně vyhrocená. Vzduchem létají další vejce.

15:18 Paroubek, Zaorálek, Březina - všichni jsou celí od vajec. Paroubek čelí kanonádě, usmívá se!

15:17 Pískání, cinkání, křik. Z pódia není slyšet ani slovo. Policie zatím nezasahuje.

Vejce, určené pro Paroubka Vejce, určené pro Paroubka | Martin Sekanina, František Štibor, Zbyněk Pecák, Richard Veselý

15:15 - Lidé na Andělu cinkají klíčema: Paroubku odejdi!

15:12 Tvrdík má na hlavě skořápky, ostatní taky! Na Andělu je vajíčkový masakr! Lidé na pódiu se kryjí deštníky.

15:05 U metra na Andělu jsou příznivci i odpůrci ČSSD. Vzduchem lítají stovky vajec! Začalo to už při vystoupení zpěváka Martina Pošty, vejce mířila i na zpěváka Tomáše Savku.

14:30 Půl hodiny před začátkem mítinku se policisté snaží monitorovat a kontrolovat, kdo přinesl vejce.

paralenka ( 28. května 2009 23:44 )

ale dereku,jste fakt demagog.Podstata vašich argumentů je o jediném-jednostranném vidění.Vypovídací hodnota - nulová!Každý nesouhlasný protivejcový projev napadáte,přestože mnozí o náklonnosti k ČSSD nepíší,pouze nesouhlasí s formou protestu.Pamatujte - forma je mnohdy důležitější než obsah.Podat slušnou formou nepříjemné pravdy chce umění,které vy neovládáte.Nenapadejte tolik lidi za jejich názor,oponujte slušně a konstruktivně,pokud to ovšem umíte.

mozol ( 28. května 2009 19:09 )

Super.Pražáci mi nevadí ale většina jich je strašně nablblejch. Kdyby museli chodit do práce,tak by neměli na takový kraviny čas a náladu.

esky ( 28. května 2009 16:58 )

Puvodne jsem si myslela ze volim CSSD ale kdyz jsem videla kdo je za akci vejce na CSSD uz vim koho budeme volit. I spousta lidí z mého okolí je přesvědčena, že už ví, koho bude volit. ALE CSSD TO URCITE NEBUDE ..a hlavne ta spousta lidi z meho okoli

perla ( 28. května 2009 16:47 )

puvodne jsem myslela ze volim ODS ale kdy videla jsem jaky je za akce vejce na CSSD uz vim koho budeme volit. I spousta lidí z mého okolí je přesvědčena, že už ví, koho bude volit. ALE ODS URCITE NEBUDE

blueone ( 28. května 2009 16:14 )

a Litoměřice kde to začalo ????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa