Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hledal chlapce na internetu: Pak je znásilňoval!

Vězení
Vězení  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: ih - 
26. května 2009
23:01

Za zneužívání nezletilých chlapců skončí za mřížemi na 6,5 roku Pavel Hovorka (35). Seznamoval se s chlapci v dětských domovech, které sponzoroval a přes internet. Pak je zneužíval, znásilňoval a vydíral.

Tím ale jeho proces nekončí. O trestu rozhodl Vrchní soud v Praze. Zmírnil sice únorový verdikt pražského městského soudu s osmiletým trestem, ale případ chlapce, kterému měl Hovorka způsobit újmu na zdraví, soud vrátil k novému projednání.

Muž své oběti poznával na internetu a poté je nutil k pohlavnímu styku, vydíral je nebo jim nabízel peníze. Jeho první oběť vyhrála jím vypsanou soutěž »dítě VIP«, za což měla strávit dva týdny v Praze. Chlapec v červenci 2005 pobýval několik dnů u muže na vrátnici, kde byl zneužit. Krátce po začátku pobytu sociální pracovníci poslali kluka kvůli nevyhovujícím podmínkám zpět do domova.

Další oběti si Hovorka vyhledával na seznamovacích serverech. Několik z nich donutil k pohlavnímu styku u sebe v práci. Nabízel jim peníze, některé také vydíral. Hrozil, že vyzradí jejich homosexuální orientaci a zveřejní jejich nahé fotografie, které mu za úplatu poslali. Vybíral si děti spíš ze sociálně slabších rodin.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání