Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Bém prodal nájemní smlouvu za 3,5 milionu

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
26. května 2009
07:39

Pražský primátor Pavel Bém (ODS) vydělal před dvěma lety 3,5 milionu korun za to, že odstoupil od nájemní smlouvy a odstěhoval se z bytu s regulovaným nájmem na Hradčanech.

Informuje o tom úterní vydání MF Dnes. Podle odborníků je výše odstupného nezvyklá. "Když se člověk stěhuje dobrovolně, má na nějaké odstupné nárok," řekl deníku Bém. Částku mu vyplatil významný český podnikatel a spolumajitel společnosti Czech Coal, které patří například mostecké uhelné doly, Petr Pudil.

Výše odstupného překvapila místopředsedu sdružení nájemníků Roberta Aksamita. "Neslyšel jsem v poslední době o odstupném vyšším než dva miliony korun. A to mluvíme o opravdu luxusních rozlehlých bytech v Praze 1," uvedl Aksamit. Poukázal také na to, že si pravicový politik nechal zaplatit za to, že vyklidil cizí majetek, který užíval v době komunismu, a díky tomu pak platil nižší nájem.

Předseda Sdružení majitelů domů Tomislav Šimeček připustil, že ještě v 90. letech nebylo výjimečné, když člověk za vystěhování získal téměř polovinu tržní ceny bytu. V roce 2007, kdy se stěhovali Bémovi, však už začínala postupná deregulace nájemného a situace se změnila.

Primátor Bém, který čelí už řadu měsíců dotazům, jak financuje svůj náročný životní styl, o penězích za vystěhování promluvil teprve nyní. Suma prý byla v daňovém přiznání jeho ženy.

hani ( 26. května 2009 13:10 )

Ano, to jsou jenom legalizace krvavych peniz. Vite z jakeho biznesu? Obchod z pchychotropnych genu! Nic jineho! Jako psychiatr dobre vi co to za psychotropna zbran. Jeji pouzyva mocne lide. Jako anglicka kralovna aby zabijet princeznu DIANU. Ano, ridic neco takoveho pijel. V SSSR to bylo bezna vec. Hned taky. Hned v Cesku min genetyckeho jedu - malo havarij na silnicich. Pres rok-dva bude jako driv. Protoze socdemaky ne chteji priznat ten binec cunkuv, topoluv, grossuv, doktoriv. Obhaji svoji zlocynci. Jeste mate zdrave dite? jeste ne roste vase bricho? jeste ne mate rakovinu, cukrovku, nemoce ledvin, srdce a jatr? Budete mit URCITE! Pouzivate moc geny-mutanty. Musite byt jako vsechna Evropa. Mate na nemoce dost peniz. Na cigarety, konopi - doktori reknou jejich vina! Musite byt trochu pitomce vsechne. Ne, ne jako Paroubek.

gogo ( 26. května 2009 12:01 )

Ano, dnes si hrát na to kdo je a byl a není komunista je směšné... Paradoxně dnes nejslušněnjší a nejméně zkompromitovanou stranou je současná strana komunistická. A to ze dvou důvodů : 1) Ti co v ní byli před rokem 1989 z různých nízkých pohnutek tam již dávnou nejsou a jsou naopak ve zcela jiných stranách, které se infiltraci těmito soudruhy (a to je zajímavé) nebránily .... Takže v ní zůstali jen ti "věřící" .... 2) Komunistická strana je již od roku 1989 (ač se počet jejich voličů pohyboval na dvonásobku hlasů KDU a SZ !) nikdy nezúčastnila žádné vládní koalice a nemá tudíž spoluodpovědnost za kriminální ekonomiku v posledních dvaceti letech zde páchanou. To jsou fakta. Když mi někdo řekne že je z KDU, tak si představím čunkoviy a bezpáteřnost této strany. Když je někdo ze strany zelených, představím si něco ještě horšího....

makmark ( 26. května 2009 12:00 )

prostě si tak vydělal na další nájem, který platí ve vile pokud si vzpomínám je to něco kolem 25 tisíc měsíčně. Postupoval bych stejně, prostě bych pak nemusel na bydlení dávat tolik ze svého platu, když mi to v podstatě dotovalo to odstupné? Prodělávat na přestěhování bych určitě nechtěl. Maucta

warumfernet ( 26. května 2009 10:17 )

Kontrolní otázka pro modré Tupouny: "Kolik modrejch soudruhů, se vejde do limuzíny soudruha rotného Topolánka!?" Naschvál kolik, soudruzi? Napovím: "Stejně jako rudejch, protože to jsou jedni a titíž soudruzi!!! "

simeon ( 26. května 2009 09:39 )

Tedy ne Bém, ale manželka měla z dob komunismu nájem někde na Hradčanech, ona přenechala nájemní smlouvu a tedy to byli ze zákona její příjmy a tedy ona také podávala daňové přiznání... proč tedy jednou nejde uveřejnit fakta... stačí napsat "Manželka Pavla Béma přenechala nájem za šokující odstupné!" Vždyť to není zase tak málo exkluzivní zpráva, ale hlavně to není lež typu "Bém prodal" když houby měl a ve skutečnosti nemohl nic prodat...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa