Jedenáct květnových dnů v Cannes bylo nejen svátkem kinematografie, ale také jako každoročně velkou módní show. Na Cote d´Azur se totiž nepředvádí jen filmy, ale i exkluzivní modely prestižních značek a módních domů slovutných jmen.

I letos měla každá hvězda v záloze řadu outfitů. Pózovala v nich na ulici, kolonádě, na party. Nejoslnivější modely byly samozřejmě určeny slavnostním podnikům, kde velké toalety převažovaly nad malými večerními kreacemi. Valéry bílé, pudrové pastely, černá a rudá byly v přesile a zdobení štrasem, flitry, volány vítězily nad tištěnými dezény.

Španělská kráska, Hollywoodem k nebi vystřelená Penélope Cruz, dostála roli ústřední hvězdy festivalu a vystřídala šatičky od Dolce & Gabbana i velké večerní róby zn. Marchesa. Držitelka Oscara Hillary Swank měla Chopard šperky a róbu Armani Privé. Topmodelka Eva Herzigová se předvedla jako něžná víla i glamour dračice. Dědička impéria Hilton Paris byla oslnivou fifinkou, která vsadila na bílou a stříbřitou. A matka všech dětí světa Angelina Jolie oslnivě předvedla sílu minimalismu v šifónové toaletě Versace ateliér.

Angelina Jolie a Brad Pitt: totální sofistikovanost...

Angelina Jolie a Brad Pitt: totální sofistikovanost.
Autor: EPA


Angelina přiletěla s Bradem kvůli Tarantinově filmu Hanební parchanti. Na premiéře tohoto snímku se to slavnými kráskami v nádherných róbách jen hemžilo, ale Jolie to neuvěřitelně smyslným minimalismem vyhrála. Pudrově růžová říza od Versace atelier dala vyniknout tělu, hluboký rozparek odhaloval stehno k rozkroku. Nahé líčení s rudým terčem úst, žádné šperky. Nádhera!


Penélope Cruz: krása šifonu...

Penélope Cruz: krása šifonu...
Autor: EPA


Penélope byla jednou z ústředních postav festivalu jako hrdinka dramatu Rozervaná objetí španělského režiséra Almodóvara. Hvězdnému postavení odpovídala i garderoba – modely od Dolce & Gabbana plus velké večerní zn. Marchesa, jež spojovala kovová korálková výšivka. Od Marchesy je i tato toaleta. Škoda jen, že vlasy nejsou vyčesané, aby vynikl dekolt na zádech.


Sharon Stone: úlet zkušené...

Sharon Stone: úlet zkušené...
Autor: EPA



Jednapadesátiletá Sharon přiletěla na Cote d´Azur, aby tu s Billem Clintonem vedla aukci na podporu boje proti AIDS. Výtěžek byl menší než loni a ani Sharon se nepředvedla v plném lesku, jak má ve zvyku. Měla zůstat u efektně chladné elegance, kterou si od Základního instinktu pěstuje. Volány a černá, nohy lemující vlečka, Stone nesluší.


Hillary Swank: dramatická nota...

Hillary Swank: dramatická nota...
Autor: ČTK


Zastřený antracit s kovovým leskem, sošná linie. Tuhá, kaskádu sukně s vlečkou dobře prodávající látka. Neméně sošně aranžovaný živůtek. Královny hodné šaty z kolekce Armani privé. Příhodné psaníčko, elegantní střevíčky Sergio Rossi. Jen krásný, barevně vyladěný náhrdelník od Chopard stylově příliš neladí. Měl být kratší, víc geometrický.


Paris Hilton: cirkusová oslnivost...

Paris Hilton: cirkusová oslnivost...
Autor: ČTK


Večírková celebrita, micinka z hotelového impéria Hilton, v Cannes chybět nemohla. I zde byla vidět všude a festivalový šatík vyladila do bílé a stříbrné. S modelem na Hollywood Domino party to ale přehnala. Flitry posetá tuba s mega mašlí by ještě unesla oslnivý náhrdelník. Čelenka, náramky a štrasové lodičky jsou už tvrdě přes čáru.

 


Eva Herzigová: glamour zbroj...

Eva Herzigová: glamour zbroj
Autor: ČTK


Nadýchaná tylová sukně se spodničkou a nádherný, ornamentálně prostříhaný, kamínky vyšitý top. Efektní závěsy v uších a jehlové kotníčkové sandály na platformě, jež jsou hitem sezóny (má je i Hermés)... Eva je skvělá profesionálka, schopná nejrůznější proměny. To dokázala i v Cannes, kde elegantně něžné toalety prostřídala s extravagantními modely.

 


Dita von Teese: retro královna...

Dita von Teese: retro královna...
Autor: EPA

Bývalá striptérka, exmanžela Marilyn Mansona, příležitostná herečka a jedna z uznávaných ikon módy, dostála své fascinaci érou 40. let. Tuhý taft, zvonová krinolínová sukně, vzorovaná spodnička. Dobový účes s pevnými loknami, set náušnic a monstrózního prstenu. Povinně rudá ústa a rudý akcent psaníčka.. Jen ta šerpa přes rameno je zbytečná.


Natasha Polly: kouřová víla...

 

Natasha Polly: kouřová víla
Autor: EPA

Ruská topmodelka, vítaná ozdoba všech společenských podniků, svou róbou jako vždy nezklamala: Pěna bílého tylu a černý podklad, který se koketně připomíná, občas dere na povrch. Úzký, linii zdůrazňující a do pevné obruče stylizovaný, pod boky sahající živůtek. Načechraná sukně a načechraný lem dekoltu s decentní ozdobou pajetek... Tohle je také nádhera.


Jana Pallase: labuť na odstřel...

Jana Pallase: labuť na odstřel
Autor: EPA


Třicetiletá německá herečka Jana prezentovala spolu Bradem Pittem Tarantinovy Hanebné parchanty v neuvěřitelném modýlku. Kontrastní podprsenkový živůtek, pásky sešněrovaný nadutý pytel a pod boky nasazená obruč rajčího peří. Nevhodné okruží náramků, podivné tetování. Podivná alternativa, podivný společenský underground. Fakt nemožné.