Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kolemjdoucí podal sebevrahovi "pomocnou" ruku: Strčil ho

Haizu Bridge
Haizu Bridge  (Autor: wikipedia.org)
Autor: ČTK, oj - 
23. května 2009
10:25

Rozhněvaný kolemjdoucí strčil v čínském městě Kanton z mostu muže, který vyhrožoval sebevraždou a kvůli kterému se na pět hodin zastavila doprava. O nezvyklém případu informovala dnes čínská média.

Šestašedesátiletý penzionovaný voják Lian Ťien-šeng se prodral policejním kordonem, natáhl ruku, jako by chtěl sebevrahovi Čchen Fu-čchaovi potřást pravicí, a pak jej nečekaně srazil z mostu.

"Strčil jsem do něj, protože skokani jako tenhle jsou velice sobečtí. Jejich akce narušují zájmy veřejnosti," cituje Lian Ťien-šenga list Nová Čína. "Ve skutečnosti nemají odvahu zabít se. Chtějí prostě jen přinutit příslušné vládní úřady, aby věnovali pozornost jejich požadavkům," dodal muž.

Čchen Fu-čao, který se vysoce zadlužil kvůli nezdařenému stavebnímu projektu, se zřítil do osmimetrové hloubky, kde dopadl na částečně nafouknutý záchranný vzduchový polštář. Byl hospitalizován se zraněními zad a paže.
Lian Ťien-šenga zadržela policie.

Čchen byl od dubna nejméně dvanáctým člověkem, který vyhrožoval skočit z téhož místa, mostu Chaj Ču v Kantonu v provincii Kuang-tung. Žádný z nich ale neskočil - ani o vlastní vůli, ani s cizí "pomocí".

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pepsi ( 23. května 2009 13:53 )

Ale asi ten "pomocník", bo údajný sebevrah byl stejně jen plechová huba a stejně by neskočil. Možná chtěl bejt celeRbrita

Zobrazit celou diskusi