Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Eliška se na výletě v zoo pohybovala ´na kopýtkách´

Autor: Slávka Červená, brum - 
20. května 2009
17:01

To bylo radosti! Eliška Bočanová (4), největší bojovnice Česka, která se narodila bez části páteře, byla ve středu v zoo. Pozval ji tam Miroslav Králík (79) ze Zlína, kterému není její osud lhostejný. Sblížili se natolik, že holčička ho již přijala za svého dědu.

Eliška nemůže chodit, přesto se neuvěřitelně rychle pohybovala. Nepohyblivé nohy nahradily ruce. „Hopkala“ po rukou pomocí dvou kostek ze stavebnice. „Jsou to moje modrá kopýtka. Bez nich to nejde,“ vysvětlovala.


V expozici hravých opiček lemurů kata byla pomalu stejně rychlá jako ony. Jen je trochu chrastěním kopýtek vyplašila. Zatímco dědečka, který je upoután na vozíku, tlačil Eliščin táta, ona poskakovala před nimi. Když se unavila, přišel na řadu kočárek.

„Kde jsou ti klokani,“ vyptávala se. Štěstí jí přálo. Viděla raritu - malého klokana, albína. Nejvíc se ale těšila na koně. Jakmile uviděla poníky, hned se chtěla povozit. Několikrát se projela na Lauře (15). Odpoledne se bohužel u Elišky projevila teplota a výlet předčasně skončil. Rodina zamířila zase domů, do Bohumína.

zenaodadoz ( 20. května 2009 19:28 )

Sleduji od začátku příběh Elišky a vždycky jsem moc dojatá. Jenom věřím, že ji doktoři alespoň nějak pomůžou, když už to na začátku jiní spackali. Ale teď už je to jedno, teď je důležité, že se to jednak zveřejnilo, že víme o Elišce. Já konkrétně už články o rádobycelebritách nemůžu ani vidět.

Zobrazit celou diskusi