Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Ivan Padělek: Já mám největší sbírku puků!

Autor: čad - 
20. května 2009
05:00

Největší sbírku hokejových puků na světě vlastní jihlavský hokejista Ivan Padělek (34). Ten se pyšní neuvěřitelnými 21 tisíci puky z celého světa. Některé sháněl i dlouhé roky…

„Když jsem chodil do osmičky, dostal jsem od kamaráda asi 30 prvních puků. Ty tvoří dodnes základ mé sbírky,“ vzpomíná na sběratelské začátky Padělek. Puky zdobí všechny stěny jeho bývalého dětského pokoje. Dokonce po nich i šlape. Podlahu totiž tvoří plexisklo, které puky shora chrání.

Za klenot Ivan považuje puk s bronzovou plaketou šestice zakladatelů kanadské NHL. „Za ten jsem asi také nejvíc zaplatil. Celých sedm tisíc korun,“ vzpomíná sběratel. Sedm let sháněl puk z roku 1984. „Tehdy s tímto pukem v Americe naši sehráli turnaj s nejlepšími tehdejšími profesionály,“ líčí jeho hodnotu.

Rád by jednou vybudoval muzeum puků. V pokoji jich vystavuje 8500, dalších více než 11 tisíc puků má ve skladu. Sbírá i reklamní puky ze skla či porcelánu. „Mám i více než stovku puků, kterými jsem v extralize vstřelil gól,“ dodal sběratel.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi