Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vychovatel vyhrál soud nad ředitelkou: Výpověď se ruší!

Karel Šindelář se po třech a půl letech z vítězství moc neraduje
Karel Šindelář se po třech a půl letech z vítězství moc neraduje  (Autor: autor)
Autor: Helena Lacinová - 
20. května 2009
05:01

Ředitelka Dětského domova v Mostě Marcela S. vyhodila z práce před třemi a půl lety vychovatele Karla Šindeláře (58). Důvodů uvedla několik, například, že nedělal nástěnky.

U okresního soudu však neobstál ani jeden, a proto výpověď soud zrušil. „Mám také dostat 116 tisíc za ušlou mzdu za půl roku a další náklady řízení. Ředitelka se ale zase odvolala. Kdo to zaplatí a kdy to celé skončí,“ řekl Blesku už dost naštvaný Karel Šindelář.

Ten si myslí, že hlavním důvodem výpovědi byl fakt, že upozornil Blesk na to, že chovanec domova (tehdy 11) napadl vychovatelku. Ředitelka to podle něho chtěla utajit. Později se ukázalo, že šlo o trestný čin. Policie vyšetřování odložila kvůli věku pachatele a posléze státní zástupkyně zrušila žalobu Marcely S. na Šindeláře pro pomluvu.

„Soudní tahanice mě stály tři a půl roku života. Ředitelku to baví, tak by to měla hradit ze svého a ne z peněz domova,“ rozčiloval se dále Šindelář. „Já si myslím, že mám pravdu, tak se budu soudit, dokud to půjde. Otázku, kdo to uhradí, je předčasné řešit,“ má zase jasno Marcela S.

gogo ( 20. května 2009 06:53 )

že se alespoň tohoto (byť zatím neplatného) rozsudku vůbec dožil !! Co je to proboha u nás za soudy, kde se teprve za mnoho let uráčí nějaký soudce podívat na případ jehož posouzení mu musí zabrat jen několik hodin času ! Co to je ta naše justice ? Z jakých lidí (královsky placených!) je složena a proč se chová tak jak se chová ? O rozsudcích nad kterými stávají vlasy na hlavě ani nemliuvím.. Jsme stále více bezprávným státem ...

Zobrazit celou diskusi