Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kalousek: V KDU-ČSL už se nebudu angažovat

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
19. května 2009
17:24

Bývalý předseda KDU-ČSL Miroslav Kalousek se už v rámci své strany nehodlá nijak angažovat, a to bez ohledu na výsledek nadcházejícího lidoveckého sjezdu. Důvodem jsou rozdíly v názorech na směřování strany.

Uvedlo to dnes Rádio Česko s odvoláním na rozhovor, který mu exministr financí poskytl. V pořadu Dvacet minut rozhlasové stanice Radiožurnál Kalousek uvedl, že se buď bude angažovat v nějaké nové konzervativní středopravé straně, nebo z politiky odejde.

"Buď ty ideje, ve které věřím a které dnes už neprosazuje KDU-ČSL, se budu snažit prosazovat v rámci nějakého nového politického uskupení, nebo prostě z veřejného života odejdu," řekl Kalousek Radiožurnálu.

V KDU-ČSL podle Kalouska převažuje názor budovat společnost rovné spotřeby, která vylučuje společnost rovných šancí. "Společnost rovné spotřeby dopředu ty rovné šance zakazuje. To je politika, kterou já nemohu dělat," řekl v Rádiu Česko.

Na směřování KDU-ČSL podle Kalouska nemůže změnit nic ani předseda, kterého si lidovci zvolí na sjezdu koncem května. O znovuzvolení usiluje Jiří Čunek, jako konkurenti se přihlásili europoslanec Jan Březina, někdejší ministr Cyril Svoboda a poslankyně Michaela Šojdrová.

"Na tom, že se KDU-ČSL posunula na levici mezi socialistické strany a od socialistických stran se bude odlišovat pouze tím, že její členové chodí do kostela, na tom nic nezmění volba toho či onoho předsedy," řekl Kalousek v Rádiu Česko. Konzervativní křesťansko-demokratická strana má podle exministra budovat společnost rovných šancí se silnou individuální sociální odpovědností těch, kteří té šance dokázali využít.

bobina ( 20. května 2009 08:11 )

že by Kalousek prosazoval zájmy KDu ve vládě! Prosazoval leda tak sám sebe a své lezdo***ectví do řitě Topolánka! Pochybná sláva mu zatemnila mozek a myslí si,že je spasitel!

siroky11 ( 19. května 2009 22:42 )

že to dělá pouze pro prachy, žádné přesvědčení. Co na to Pán Bůh, Kalousku? Alespoň si s Čuníkem v pekle pokecáte

drobek ( 19. května 2009 22:11 )

Ten prostředník značí,že jsme jedničky??Tomuto pánovi bych nevěřil ani to,že večer se setmí

gogo ( 19. května 2009 21:03 )

Pod praporem Jiřího Čunka směřuje tato strana do propadliště ....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa